SARAJEVO Nakon akcije „Escape“ Federalne uprave policije

Anel Sejfović i ekipa prebačeni u Tužilaštvo KS

Dž. BULBUL
26.04.2018 16:48

Foto: Avaz.ba

Anel Sejfović, Almedin Ćato, Kemal Gagula i Arman Crnčalo, koji su zbog reketarenja pali u akciji „Escape“ Federalne uprave policije, predati su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

- Određeno im je 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih - rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Reketaši se sumnjiče da su od jedne osobe iz Sarajeva u prethodnom periodu u više navrata iznuđivali novac i imovinu. Oštećenom su upućivali ozbiljne prijetnje po život, kao živote bližih članova njegove porodice.

Pretresni su stambeni objekti, vozila i kafići na području općina Novi Grad i Ilidža. Prilikom hapšenja i pretresa osumnjičenih pronađeni su novac, koji se dovodi u vezu s krivičnim djelima iznuda i ugrožavanje sigurnosti, kao i vatreno oružje, municija, mobiteli, SIM kartice i drugi predmeti.

Anel Sejfović i Almedin Ćato dobro su poznati sarajevskoj policiji. Anel Sejfović je javnosti poznat i po tome što je hapšen nakon pljačke „Raiffesein banke“ i ubistva bicikliste Keme Bašića zajedno s rođacima Amelom i Almom Sejfović. Anel je tada nakon saslušanja pušten na slobodu, jer se ispostavilo da se u vrijeme pljačke nalazio u zatvoru u Ustikolini. Ćato je poznat po vatrenim obračunima u Sarajevu.

NA VRH