NASILJE U PORODICI

Završena drama u Novom Pazaru: Predao se muškarac koji je prijetio da će se raznijeti bombom

Agencije
29.04.2018 10:43

Stariji muškarac E. A., koji se zabarikadirao sinoć u porodičnoj kući u ulici Vuka Karadžića u Novom Pazaru i prijetio da će izvršiti samoubistvo, upravo se predao.

Ljekari Hitne pomoći nakon 15-minutnog zadržavanja napustili su kuću u kojoj se nalazi E. A. Na lice mjesta došao je i načelnik Policijske uprave Novog Pazara Rešad Džanković i ušao u kuću.

Policija je blokirala ulicu Vuka Karadžića, i osigurala prostor oko kuće i pregovaraju s čovjekom koji je prijetio da će bombom raznijeti svoju porodicu i sebe.

- Iz kuće je izašao njegov mlađi sin koji je rekao da je ranije tokom večeri njegov otac pretukao majku zbog čega su pozvali policiju. Kada je to saznao, otac je uzeo bombu i zaprijetio da će je aktivirati - pričaju okupljene komšije.

Lokalni mediji su ranije prenijeli da je muškarac držao na nišanu svoju porodicu, ali su kasnije objavili da su svi članovi porodice evakuirani i da je u kući ostao samo čovjek koji i dalje prijeti samoubistvom.

E. A. je već osuđivan zbog porodičnog nasilja, a prema informacijama RTS-a, zatvorska kazna zbog prekršene mjere zabrane prilaska sinovima istekla mu je prije nekoliko dana.

Tagovi

Novi Pazar

Oglasi

NA VRH