NOVI PAZAR

Napao suprugu, krenuo pucati na sinove, a onda se metak zaglavio u cijevi

Blic.rs

30.4.2018

Novopazarska policija je poslije više od 12 sati pregovora, bez upotrebe sile, privela E. A. (65), koji se u subotu, nakon porodične svađe, zatvorio u svom domu u ulici Vuka Karadžića, odbijajući da se preda i jedno vrijeme držeći suprugu i sinove kao taoce.

Drama u blizini Državnog univerziteta u Novom Pazaru počela je oko 22 sata kada je jedan od sinova E. A. pozvao policiju i rekao im kako je otac napao majku i njih, kao i da ima oružje.

- Rekao im je i da je otac pokušao da puca u njih, da je povukao oroz, ali da pištolj nije opalio jer se metak zaglavio u cijevi. Policija je ubrzo stigla, a kada ih je E. A. vidio ispred kuće, odlučio je da se zatvori u jednoj prostoriji, prijeteći im da će ubiti članove porodice i sebe ukoliko pokušaju da ga uhapse – pričaju komšije ove porodice.

Policija je nakon toga osigurala prostor oko kuće E. A. i blokirala ulicu, a nakon četiri sata pregovaranja iz doma su izašli njegova supruga i sinovi koji su ostatak noći proveli u fotokopirnici, čiji su vlasnici.

- Poslije toga je u kući ostao E. A. sa nepokretnom majkom, ne želeći da razgovara sa policajcima, odbijajući njihove molbe i savjete da se preda. Popustio je oko 10 sati ujutro kada je dozvolio policajcima da uđu, a tada je u kuću ušla i ekipa Hitne pomoći koja je ukazala pomoć njegovoj bolesnoj majci – priča izvor “Blica” iz policije.

Nasilniku su tada stavljene lisice, a policajci su započeli uviđaj i pretres kuće tražeći oružje. Prema nepotvrđenim informacijama, tom prilikom je pronađen pištolj i nekoliko komada metaka.

Prema podacima iz policije, E. A. je hapšen i prije dvadesetak dana zbog nasilja u porodici, a tada mu je izrečena mjera zabrane prilaska sinovima. Policajci su tada u kući pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije.


- Odnosi između E. A. sa suprugom i četvoricom sinova su loši već nekoliko godina i sve to vrijeme ih je maltretirao i napadao. Zbog čega je došlo do razmirica među njima ne znamo, ali se spominju neriješeni imovinski odnosi. E. A. je u svađi i sa većim dijelom komšiluka, često se i sa nama svađao i prijetio nam. Tako da sve ovo ne čudi i dalo se očekivati – dodaju komšije.

Iako se tokom noći pojavila informacija da je E. A. kod sebe imao bombu i da je prijetio da će se njome raznijeti, u zvaničnom saopćenju policije se to, kao i informacija da je imao neko drugo oružje, ne navodi.

Policijska uprava u Novom Pazaru je saopćila samo da se on, nakon višesatnih pregovora, predao, da je priveden na saslušanje u policijsku stanicu i da je o svemu obaviješteno Više javno tužilaštvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.