HOROR U ŠAPCU

Godinama silovao kćerku, kada je razotkriven, autom se zabio u drvo

Blic.rs

30.4.2018

Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, sudija za prethodni postupak odredio je danas pritvor Mirku P. (42) iz Koceljeve zbog sumnje da je više puta silovao 14-godišnju kćerku.

Zločin je prijavila baka, kojoj se djevojčica požalila, a kada je saznao da ga traži policija, otac silovatelj pokušao je izvršiti samoubistvo.

- Osumnjičeni se tereti za teži oblik silovanja za koji je zaprijećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Na prijedlog tužilaštva, određen mu je pritvor i postupak će dalje teći svojim tokom. Djevojčica je, na svu sreću, dobro i nema fizičke povrede – potvrdio je za „Novosti“ portparol Višeg javnog tužilaštva Milan Milutinović.

Radi zaštite identiteta maloljetne osobe, on nije mogao da pruži više detalja, ali, kako ovaj list saznaje iz izvora bliskih istrazi, djevojčica je, navodno, prvi put silovana kada je imala samo 10 godina.

Nikome nije smjela da se požali jer joj je otac prijetio, a isto djelo seksualnog zlostavljanja, prema navodima djevojčice, dogodilo se i prije dvije godine.

- Kada je otac za vikend pokušao da je ponovo napastvuje, riješila je da više ne šuti i pozvala je baku u koju ima veliko povjerenje. Starica je bila šokirana, ali nije čekala, nego je odmah pozvala policiju – navodi naš izvor.

Tada je počela drama.

Kada je shvatio zašto ga traži policija, Mirko P. je sjeo u auto i punim gasom otišao od kuće, da bi se nedaleko odatle zakucao u drvo. Najvjerovatnije pokušao je sebi oduzeti život, ali je zadobio lakše povrede.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.