BANJA LUKA

Novaković: U slučaju ''zolja'' saslušano više svjedoka

Fena

30.4.2018

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka Darko Novaković izjavio je danas da je rad na rasvjetljavanju slučaja Davida Dragičevića u nadležnosti Uprave kriminalističke policije MUP RS i Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

- Policijska uprava Banja Luka u ovom slučaju postupa po zahtjevima Uprave MUP RS i tog tužilaštva – rekao je Novaković novinarima ističući da stoga ne može davati više detalja.

Potvrdio je da je saslušano više svjedoka tokom istrage u vezi sa slučajem “Agram”, na čiju poslovnu zgradu u Banjoj Luci je 30. marta ispaljena zolja.

- Za određen broj svjedoka koji je kriminalistički obrađen utvrđen je alibi, a po naredbi tužilaštva su izvršena i određena vještačenja. Intenzivno se radi na rasvjetljavanju ovog kriminalističkog djela – rekao je Novaković.

Načelnik Policijske uprave Željko Spasojević je rekao da su ova dva slučaja na određeni način opteretili sigurnost u tom periodu.

- Uz puno uvažavanje ova dva događaja i uprkos njihovom negativnom utjecaju na subjektivni osjećaj građana, cijenimo da je sigurnosno stanje na području grada Banje Luke zadovoljavajuće – rekao je Spasojević.

Tome, kaže, u prilog ide činjenica da je u posljednjih pet godina evidentan konstantan pad broja izvršenih krivičnih djela, uz istovremeni rast njihove rasvijetljenosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.