OKRUTNI VETERINAR

Kolumbijac švercovao heroin u trbuhu štenadi, prijeti mu doživotni zatvor

Vijesti.me

2.5.2018

Kolumbijski veterinar Andres Lopez Elorez (38) optužen je za švercovanje narkotika u Sjedinjene Američke Države hirurškim ugrađivanjem paketa tečnog heroina u trbuhe štenadi.

Pošto je uhapšen u Španiji i izručen SAD, Lopez Elorez je optužen na federalnom sudu u Bruklinu za uvoz i distribuciju heroina u SAD, rekao je američki državni tužilac za istočni okrug Njujorka Ričard Donahju.

Donahju je dodao da Lopez Elorezu prijeti doživotni zatvor.

Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio dio zavjere koja je švercovala drogu prije više od decenije, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su služili kao "kuriri".

Psi su spašeni, međutim, mnoga štenad su umrla tokom operacija.

Štenadima, uglavno čistokrvni psi, među kojima su najčešće bili labradori, hirurškim putem u trbuh su stavljani paketi tečnog heroina, a zatim su izvoženi u SAD, prenosi agencija Hina.

"Elorez je izdao svoje zvanje kada je svoje hirurške vještine koristio u okrutnoj šemi za krijumčarenje droge", kazao je Donahju. 

Lopez Elorez je izjavio da nije kriv, a njegov advokat Mičel Dinerštajn je izjavio da njegov klijent "nema nikakve stvarne veze" sa SAD.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.