STRAVIČNA NESREĆA

Detalji tragedije u Zavidovićima: Rezervoar mopeda eksplodirao u vožnji, starac smrtno stradao

Policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju

A. SALETOVIĆ

3.5.2018

Fahro Horozović (68) iz mjesta Mramorje kod Zavidovića smrtno je stradao u utorak u poslijepodnevnim satima nakon što se zapalio moped koji je vozio u mjestu Hajderovići. Od izvora iz policije saznajemo da je vatra u toku vožnje buknula iz rezervoara mopeda i brzo zahvatila odjeću nesretnog muškarca. Kad je pomoć stigla, već je bilo kasno.  

Priče mještana

Od mještana Mramorja, Horozovićevih komšija, saznajemo da je mopedom krenuo u posjetu sestri, koja živi u mjestu Dedići, nekoliko kilometara od njegove kuće. Moped nastradalog Horozovića bio je cijeli dan izložen suncu, a kako je rezervoar bio pun, pretpostavlja se da je, usljed vrućine i pritiska, pukao čep na rezervoaru.

- Tako je benzin poprskao odjeću nastradalog, a pretpostavlja se da je iskre prouzrokovao spoj na svjećicama mopeda i izazvao vatru, koja je brzo zahvatila cijeli moped i tijelo nastradalog. Horozović nije uspio ni sići sa motora, na kojem je i izgorio – ispričao nam jedan od mještana.

Nesretan slučaj

Obdukcija nije rađena, jer je sudski vještak za protupožarnu zaštitu, kako saznajemo, utvrdio da je riječ o nesretnom slučaju, koji je prouzrokovala eksplozija motora.

- Na osnovu pregleda motora, utvrđeno je da je riječ o nesretnom slučaju – kazao nam je izvor blizak policiji.

Pozvala pomoć 

Starija žena koja je bila nedaleko od mjesta nesreće, vidjela je šta se desilo i ispričala policiji, govori nam jedan od mještana. Odmah je pozvala pomoć, ali je već bilo prekasno. Građani koji žive u blizini, odmah su stigli na mjesto tragedije. Horozović će biti ukopan danas na novom mezarju u mjestu Mramorje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.