INCIDENTI

Crna Gora: Bomba pod auto postavljena noć uoči eksplozije

CdM

CdM

3.5.2018

Dosadašnja istraga o jučerašnjoj eksploziji vozila u Nikšiću (Crna Gora), kada je teško povrijeđen Predrag Pejović (58), a lakše Dragan Damjanović (44) utvrdila je da je eksploziv pod auto Reno Senic postavljen noć uoči samog događaja. 

Tokom istrage policija je izuzela i snimke s nadzornih kamera koje su postavljene u blizini kuće Damjanovića i do sada saslušala više osoba o ovom događaju, ali nakon ispitivanja niko nije zadržan.

Prema pisanju CdM-a, eksploziv je magnetom bio zakačen ispod suvozačevog sjedišta i aktiviran je daljinskim upravljačem.

U eksploziji automobila Reno Senic u pokretu jučer oko 10.30 sati u Trebješkoj ulici u Nikšiću teško je povrijeđen Pejović, dok je lakše povrede zadobio Damjanović. Damjanović je bio za volanom, dok je Pejović bio na mjestu suvozača.

Kako CdM nezvanično prenosi, istražitelji su na osnovu prikupljenih dokaza došli do zaključka da su napadači znali da će tog jutra Damjanović doći do Pejovića, kao i da će zajedno ući u Damjanovićev Reno.

Inače, kuće Pejovića i Damjanovića nalaze se u neposrednoj blizini u Nikšiću.

Podsjećamo da su Pejoviću zbog težine povreda amputirane noge i da je nakon operacije u Opštoj bolnici u Nikšiću hitno transportiran u Klinički centar Crne Gore.

Damjanović ima prijelom podlaktice desne ruke i medicinska pomoć mu je ukazana na Odjeljenju opšte hirurgije u Nikšiću.

Pejović i Damjanović su, prema navodima policije, sigurnosno interesantne osobe.

Daljnja istraga je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.