CRNA HRONIKA

Uhapšen Crnogorac Vuko M. osumnjičen da je pucao na MMA borca u Pančevu

Blic.rs

4.5.2018

Crnogorski državljanin Vuko M. (38) uhapšen je u noći između srijede i četvrtka zbog sumnje da je pokušao da ubije MMA borca Vladimira Jovanovića zvanog Maradona u Pančevu, saznaje “Blic”.

Prema saznanjima ovog lista, do hapšenja je došlo u četvrtak oko tri ujutro kada je Vuko pokušao da napusti Srbiju, nakon što je prethodno policija raspisala potragu za njim zbog sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva MMA borca. 

Kako navodi izvor “Blica” upoznat sa istragom, Vuko, koji je porijeklom iz Podgorice, a živi u Beogradu sarađivao je sa Jovanovićem u biznisu sa automobilima, te se ispituje da li su neraščišćeni računi oko posla razlog za pokušaj ubistva, ili je Vuka neko unajmio da ubije Maradonu.


Nakon hapšenja Vuko se branio šutnjom, a određeno mu je zadržavanje do 48 sati. U tom zakonskom roku on će biti sproveden na saslušanje kod dežurnog tužioca u Višem tužilaštvu u Pančevu.

Podsjećanja radi, Vladimir Jovanović Maradona, MMA borac izrešetan je u ponedjeljak ujutru oko 7.30 ispred vrtića “Kefalica” u Pančevu, sa sedam metaka. 

Prema riječima očevidaca, Jovanović je svoje dijete ostavio u vrtiću, i kada je izašao i krenuo ka svom automobilu, jedno vozilo se zaustavilo i iz njega je izašao napadač sa kapuljačom.

Jovanović je upucan pao na parkirani bijeli automobil koji je u pucnjavi oštećen. Na vozilu su ostali tragovi krvi upucanog MMA borca. Do svog automobila, inače Mercedesa S klase nije stigao. 

Kako nezvanično saznaje "Blic", Jovanović je ranije privođen zbog tuče i ugrožavanja sigurnosti, ali se, prema riječima mještana, bavio i davanjem novca na kamatu, te se pretpostavlja da je upucan zbog novčanog duga.

Nedavno je otvorio svoju mjenjačnicu u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice u Pančevu.

Prema nezvaničnim informacijama, on se posljednjih godinu dana primirio i okrenuo sportu. 

Hapšen u Rumuniji 

U aprilu 2016. godine Vuko M. je hapšen u Rumuniji, a tamošnja policija ga je sumnjičila da je mozak grupe koja je krijumčarila migrante iz Šri Lanke, Sirije i Iraka, preko Srbije do Rumunije i na kraju do granice sa Mađarskom. Krajnja destinacija migranata trebalo je da bude Njemačka. Vuko M. je uhapšen na teritoriji pograničnog grada Moravita, koji je inače bio i prva destinacija migranata u Rumuniji, odakle je “poslije kratkog predaha” trebalo da krenu ka Mađarskoj. Mediji u Rumuniji su izvještavali o ovom hapšenju, ali nije navedeno koliko migranata je Vuko M. prokrijumčario, kao ni koliko je naplaćivao za tu “uslugu”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.