MUP HNK

Policija tvrdi da u Mostaru ne postoji ženska banda, djevojčica povrijeđena u igri s vršnjakinjom

Fena

4.5.2018

Nakon što su zaprimili anonimnu dojavu da je u Mostaru osnovana ženska ulična banda koja se naziva UB9, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćili su u petak da su nakon provedene istrage ustanovili da sporna banda ne postoji, a da je navodno pretučena djevojčica lakše povrijeđena u igri s vršnjakinjom.

Iz MUP-a ističu da je Odjel kriminalističke policije PU Mostar 12. aprila ove godine dobio anonimnu dojavu u kojoj se navodi postojanje ženske ulične bande, koja fizički i psihički zlostavlja drugu djecu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, PU Mostar formirao je operativnu grupu u cilju utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja i poduzimanja zakonom propisanih mjera i radnji.

Operativnim provjerama na terenu nisu pronađene indicije niti činjenice kojima bi se potvrdili navodi iz anonimne predstavke. Obavljeni su razgovori s upravom osnovne škole i stručnim osobama - pedagozima. Također su identificirane povrijeđena učenica i njena vršnjakinja te je obavljen razgovor s njima i njihovim roditeljima, navodi se u saopćenju.

O ishodu provjere PU Mostar je dostavio izvještaj Centru za rad i socijalnu zaštitu grada Mostara.

Istraga je provedena nakon što je Mostarom počelo kružiti pismo koje je napisala grupa neimenovanih roditelja, upozoravajući na postojanje vršnjačkog nasilja navodne ulične bande sastavljene od osam djevojčica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.