CRNA HRONIKA

Darmanović koji je ubijen u Beogradu bio je izvor informacija o Džejkobu Zumi

Novosti.rs

6.5.2018

Južnoafrički sajt "News 24" tvrdi da je muškarac koji je danas ubijen iz vatrenog oružja na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama bivšeg predsjednika Južne Afrike Džejkoba Zume, ali i da je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, kako navodi, hara podzemljem u toj zemlji.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa "The President''s Keepers", koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je Zuma navodno bio umješan.

"News 24" navodi i da se ime muškarca ubijenog danas u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca u čijem je središtu Modak.

Rafal za Gorga u podne

U januaru je, na sudu u Kejptaunu, tokom razmatranja Modakovog zahtjeva za kauciju u slučaju iznuđivanja, policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima, Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji "ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige "The President''s Keepers".

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

-To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi - rekao je tada Kinear.

Dio snimljenog razgovora koji je Modak imao, očigledno, sa Darmanovićem, emitiran je tokom razmatranja zahtjeva za kauciju koje je trajalo od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018., navodi južnoafrički sajt.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.