CRNA HRONIKA

Nestali mladić Amar Ramić iz Tuzle još nije pronađen

Fena

7.5.2018

Mladić Amar Ramić (21) iz Tuzle, koji je nestao u srijedu, 2. maja, još nije pronađen. Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u saradnji s drugim agencijama, tragaju za mladićem i za sada nema nikakvih informacija, potvrdio je Feni portparol MUP-a TK Izudin Šarić. 

On je naglasio da će potraga za Ramićem biti nastavljena i ako se bude došlo do bilo kakvih saznanja, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Šarić je potvrdio da je nestanak Amara Ramića prijavio njegov otac.

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), i danas, treći dan, nastavljaju s aktivnostima kako bi pronašli mladića Amara Ramića (21) iz Tuzle, koji je nestao u srijedu, 2. maja, nakon što je oko 16.20 sati, izašao iz stana u kojem živi s roditeljima, saopćeno je iz FUCZ-a.

Njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok-Policijske uprave Tuzla, u četvrtak, 3. maja oko 20.00 sati.

Shodno tome, obavljeni su razgovori s kontakt-osobama i roditeljima u vezi s prikupljanjem novih informacija.

Obavljen je dogovor, te izvršen raspored po zonama i grupama, tako da su formirane četiri grupe, te su određeni pravci pretrage: Kalesija, Sapna, Teočak, Kladanj, Banovići, Lukavac, Gračanica, Srebrenik, Čelić. Također, poljepljeni su informativni plakati u: Kalesiji, Zvorniku, Čeliću, Tuzli, Srebreniku, Ormanica-Hrgovi-prema Gradačcu, Šibošnici, Rahiću, Brčkom, Ugljeviku, Bijeljini, Zavidovićima i Žepču. Dosadašnja potraga nije dala rezultata.

Izvršena je indirektna potraga tj. izvršeno je informis+ranje javnosti, a vrši se i prikupljanje dodatnih informacija. Potraga se nastavlja i danas, navode iz FUCZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.