STRAVIČNO U SRBIJI

Detalji gnusnog zločina: Pijan tukao trudnicu, ubio joj bebu i otišao slaviti Đurđevdan

Informer

8.5.2018

Nenad Bondarenko zvani Munđa (42) uhapšen je u nedjelju uvečer jer je dan ranije zvjerski pretukao trudnu suprugu Tanju Milovanović (38) i ubio joj bebu u stomaku. On je prebijenu ženu smjestio u bolnicu i već sutradan se vratio u selo Beranje kod Požarevca, odakle je i otišao kod prijatelja na slavu Đurđevdan, gdje ga je policija i uhapsila.

Užasno porodično nasilje se dogodilo u subotu uvečer u porodičnoj kući u kojoj su Nenad i Tanja živjeli posljednje četiri godine.

- Tanja je u subotu primljena u požarevačku bolnicu s teškim povredama stomaka. Pošto je bila u osmom mjesecu trudnoće, odmah je urađena operacija, ali, nažalost, dijete je već bilo mrtvo - kaže izvor iz istrage za "Informer".

Prema njegovim riječima, ženi je bukvalno pukla maternica i ljekari su morali da je odstrane da bi Tanji spasili život.

- Ona je ljekarima rekla da ju je muž u subotu pijan pretukao. Kada je pala na pod, on ju je više puta šutnuo u stomak. Slučaj je prijavljen policiji i u nedjelju je izdat nalog za Nenadovo hapšenje. Patrola je najprije otišla u Nenadovu i Tanjinu kuću u selu Beranje, ali nasilnik nije bio tamo, već je pronađen kod prijatelja na slavi - gdje je i uhapšen - priča sagovornik iz istrage.

Kako pričaju mještani, Munđa je u nedjelju cijeli dan išao po selu i svima pričao da mu je kćerka umrla prilikom rođenja i da treba sakupiti novac da je sahrani.

- Molio je ljude i da mu plate pivo, jer je navodno bio tužan što mu je dijete umrlo prilikom rođenja. On je uvijek bio čudan i sklon alkoholu. Čim se dokopa nekog dinara, odmah sve propije. I pomoć koju je dobivao od socijalnog odmah bi spiskao na pivo. A Tanja... Ona je malo mentalno zaostala i slabo se družila s ljudima iz sela - priča mještanin Beranja.

- On je nju stalno zaključavao u kuću kad ode negdje. Tanja nije bila psihički najbolje, pa se pričalo da po selu ide s mnogo muškaraca. Kada sam jednom došao da je pozovem, bio je otvoren prozor i ona mi je dobacila: "Skot me opet zaključao" - rekao je komšija za beogradske medije.


Drugi komšija kaže i da je Tanju i Munđu tog jutra vidio kako sjedi ispred kuće i piju alkohol.

- Riječ je o ljudima koji su lošeg materijalnog stanja. Nenadu je određeno zadržavanje do 48 sati, a vještačenjima će biti utvrđeno da li je beba preminula zbog prebijanja ili je možda bilo nekih problema u razvoju ploda - navodi izvor blizak istrazi.

Toplica Jović, u čijoj je kući Nenad uhapšen, kaže da je Munđa u nedjelju popodne došao tužan kod njega i žalio se kako kćerki treba da sprema sahranu.

- Rekao je da je Tanja izgubila bebu i odmah tražio pivo. Malo kasnije došli su policajci kod mene u dvorište i uhapsili ga. Pitao sam policajca zašto ga hapsi, a on mi je odgovorio: "Pitaj Munđu šta je uradio." Stavili su mu lisice i dvojica su ga ubacila u maricu - kaže Jović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.