BANJA LUKA

Sijevale šake, palice i ispaljena četiri hica iz pištolja

( Mondo). Policija na mjestu žestokog obračuna

O. Ma.

8.5.2018

Dvije grupe Roma sukobile su se preksinoć u centru Banje Luke, a tom prilikom došlo je i do pucnjave u kojoj niko nije povrijeđen.

Očevici pričaju da se sve odigralo oko 23.40 sati i da su se sukobili „domaći“ i Romi iz Francuske.

- Kod stare Autobuske stanice došlo je do koškanja između dvije grupe Roma, ali ne znam šta je bio povod. U jednom trenutku jedan od „domaćih“ palicom je udario jednog od „Francuza“, koji su pobjegli prema kafe-baru „La Strada“, gdje je bilo njihovo društvo - pričaju očevici.

Oni kažu da su zaraćene grupe krenule jedna drugoj u susret i sukobili su se ispred zgrade u kojoj se nalazi „Investiciono-razvojna banka RS“. U tom trenutku u jednu od grupa se pod škripom kočnica zaletio i automobil hrvatskih registarskih tablica.

- Svašta se tu dešavalo. Udarci su sijevali na sve strane, neke žene su vrištale i zapomagale, a onda je odjeknulo više hitaca. U tom se stvorila i policija i većinu učesnika sukoba povaljala po zemlji, dok se dio razbježao - pričaju očevici.

U policiji saznajemo da je privedeno osam Roma i da su na licu mjesta pronađene četiri čahure. Još se istražuje ko je pucao. Prve informacije ukazuju da je do sukoba došlo nakon što je jednog 17-godišnjaka automobil udario na pješačkom prijelazu, što je dovelo do obračuna, a potom i pucnjave.

- Preduzimaju se sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti pucnjave i rasvjetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.