CRNA HRONIKA

Potvrđena optužnica za teško ubistvo u Trebinju: Produžen pritvor optuženom Spasi Milišiću

P.M.

8.5.2018

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je dana 3. maja 2018. godine podiglo optužnicu protiv optuženog Spase Milišića, rođen 1988. godine u Trebinju, zbog krivičnog djela teško ubistvo u sticaju s krivičnim djelima teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, potvrđeno je u Okružnom sudu u Trebinju.

Prema riječima Bojana Stevića, predsjednika Okružnog suda u Trebinju, u navedenoj optužnici predloženo je i produženje pritvora optuženom, a sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Trebinju je rješenjem od 4. maja 2018. godine potvrdio sve tačke navedene optužnice.

- Vijeće Okružnog suda u Trebinju je dana 8. maja 2018. godine, nakon održane sjednice Vijeća, donijelo odluku o produženju pritvora optuženom, koji je bio određen rješenjem sudije za prethodni postupak ovog suda, od 13. februara 2018. godine i produžen rješenjem Krivičnog vijeća ovog suda od 8. marta 2018. godine, tako da po ovom rješenju pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine, od dana potvrđene optužnice, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti po isteku svaka dva mjeseca, od dana donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru, a ukoliko u navedenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će se ukinuti i optuženi pustiti na slobodu - pojasnio je Stević.

Podsjetimo, Spaso Milišić je u kafebaru ''Merlot'', koji se nalazi u sklopu hotela ''Leotar'' u samom centru Trebinja, upotrebom hladnog oružja, noža, nanio teške tjelesne povrede, opasne po život, Nemanji Šupljeglavu iz Trebinja, koji je od zadobivenih povreda preminuo.



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.