CRNA HRONIKA

Bezuspješna potraga spasilaca i policije za Amarom Ramićem

Piše: Al. Ti.

10.5.2018

I dalje traje potraga za 21-godišnjim Amarom Ramićem iz Tuzle, koji je posljednji put viđen 2. maja ove godine. 

Otad mu se gubi svaki trag, a njegov nestanak je prijavljen policijskoj stanici. Od trenutka prijave nestanka za njim se intenzivno traga, što nam je potvrdio Izudin Šarić, portparol MUP-a TK. 

Šarić je kazao da se i dalje traga za mladićem, i pored velikog broja dojava.

- Imamo određen broj informacija koje se provjeravaju. Nastavljamo rad u saradnji s Tužilaštvom u pronalasku mladića - kazao nam je Šarić.

I pripadnici Federalne uprave civilne zaštite intenzivno nastavljaju potragu za Amarom Ramićem. Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite, za Avaz.ba je izjavila da su na terenu dvije ekipe spasilaca.

- Na području Tuzle se nalaze dvije ekipe spasilaca. Tragamo za mladićem na lokacijama gdje ima indicija da bi se mogao nalaziti. Također, usko sarađujemo s Ministarstvom unutrašnjih poslova TK - kaže Kovač.

Istaknula je da su pripadnici Civilne zaštite u posljednjih nekoliko dana imali razne dojave o mogućoj lokaciji nestalog mladića.

- Imali smo informaciju da se mladić nalazio u Planinarskom domu na Majevici i još nekoliko lokacija. To smo odmah provjerili, ali, nažalost, još ništa nismo pronašli. Također, i u drugim općinama spasioci su polijepili plakate, obavještavamo lokalno stanovništvo svakodnevno - naglašava Kovač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.