PODRAVINA

Hrvat htio prodati sina na internetu, a onda se branio da je oglas postavio slučajno

Telegraf.rs
11.05.2018 07:35

Ocu iz malog sela u Podravini u Hrvatskoj na vrata je pokucala interventna policija jer je na internetu objavio da prodaje petogodišnje dijete, piše podravski.hr.

Uz fotografiju djeteta naveo je i cijenu od 2.000 kuna (oko 500 KM). Administratori internet-stranice obavijestili su policiju, pa su pripadnici interventne jedinice, uz pratnju radnika Centra za socijalni rad, oduzeli dječaka porodici.

- Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta - rekao je jedan mještanin.

Policija je zatvorila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a radnici Centra za socijalni rad ušli su u kuću, pod pratnjom policije, jer su se bojali izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

Riječ je o djetetu od pet godina, a Centar je od porodice, zbog ozbiljnosti situacije, odmah uzeo i drugo dijete. Oboje djece je hitno udomljeno. Pokrenut je sudski postupak za zaštitu djece.

Otac, koji se branio da je oglas postavio slučajno i da nije imao namjeru da proda sina, prijavljen je za povrede prava djeteta. Županijsko državno odvjetništvo oca na kraju neće teretiti za krivično djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

NA VRH