STRAŠNO

Trudna maloljetna djevojčica otputovala u Beograd, gdje će ljekari utvrditi je li joj otac napravio dijete

Kurir.rs

12.5.2018

Djevojka (14) iz Leposavića (Kosovo), koja je u osmom mjesecu trudnoće nakon što ju je godinama silovao otac R. M. (54), prebačena je u jednu beogradsku bolnicu. Tamo će se uraditi i DNK analiza, koja će utvrditi je li joj otac napravio dijete, saznaje Kurir.

Po dolasku u Beograd, tinejdžerka će biti podvrgnuta novim testovima.

- S obzirom na to da ona nije ranije išla kod ljekara, bit će joj obavljene sve analize, ali i genetska ispitivanja, jer je za silovanje osumnjičen njen otac. U Beogradu će biti obavljena i DNK analiza - kaže sagovornik Kurira.

Ne isključuje se mogućnost da će joj u Beogradu biti potrebna pomoć neke hraniteljske porodice, pa se radi i na odabiru odgovarajućih hranitelja.

- Ona će nakon porođaja vjerovatno ostati u nekoj porodici na teritoriju Srbije i neće se vraćati na Kosovo. Trenutno se traže adekvatni hranitelji koji će djevojčici, koja je torturu prolazila tri godine, pomoći da prebrodi sve što je snašlo - naveo je izvor.

Podsjetimo, nezapamćeno zlostavljanje otkriveno je početkom sedmice, kada je djevojčica, koja je učenica sedmog razreda osnovne škole, trebala otputovati na ekskurziju. Pošto su svi đaci morali proći sistematski pregled, ljekar je posumnjao da je ona u drugom stanju. Djevojčica je u društvu oca upućena kod ginekologa, koji je utvrdio da je ona u osmom mjesecu trudnoće.

- Dijete je tamo reklo da je otac siluje duže vrijeme, pa je on uhapšen. U policiji je priznao djelo, a u srijedu je iz pritvora prebačen u istražni zatvor i jučer je saslušan u tužilaštvu, gdje mu je određen pritvor do 30 dana - dodao je izvor Kurira.

Ovaj stravičan slučaj koji je potresao Srbiju, podsjetio je na austrijskog monstruma Jozefa Fricla, koji je godinama silovao svoju kćerku i napravio joj sedmero djece.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.