ŠOKANTNO

Misteriozna smrt dobitnika na lotu: Sin novopečenog milionera iz BiH traži istinu

D. PAŠALIĆ

12.5.2018

Zeničanin Amel Hamzić sumnja da je njegov otac Fahrudin ubijen u dalekoj Norveškoj, a sve zbog nedavnog dobitka na lotu i imovine koju posjeduje. 

Kako nam je ispričao, iza svega bi mogla stajati njegova nevjenčana supruga Ema, koja ga nije obavijestila o iznenadnoj očevoj smrti.

Promijenio ime

- Otac je duže vrijeme živio u Norveškoj. Činjenica, imao je nekih problema s kostima, zbog čega je pio lijekove. Međutim, najednom dobivam informaciju, i to preko Facebooka, od rodice kojoj se javila njegova nevjenčana supruga da je umro od infarkta - govori Hamzić.

On je 22. aprila, kada je saznao za očevu smrt, bezuspješno pokušavao stupiti u kontakt sa njegovom nevjenčanom suprugom da bi dobio smrtni list i saznao datum sahrane.

- Kontaktirao sam je, međutim, ništa mi nije željela reći. Umjesto informacija o sahrani mog oca i pojedinostima smrti, blokirala me na Facebooku - govori Hamzić.

Posebnu sumnju na priču o smrti oca Fahrudina, koji je kasnije ime promijenio u Phillip Antonio Vestol, daje činjenica da je dobio na lotu osam miliona i 400.000 kruna (više od 1.700.000 KM), a, osim toga, imao je još imovine. Od trenutka dobitka na lotu prekinut je svaki kontakt s njim.

Nevjenčana supruga, tvrdi Hamzić, poslije toga je koristila očev Facebook.

- Rekla je da loše utječemo na njega i da ćemo zbog toga prekinuti kontakt. Osim toga, zbog načina na koji nam je saopćeno da je umro, ali i jer se krije datum sahrane i još dosta detalja, moja porodica i ja sumnjamo da je ubijen, odnosno otrovan! Tražili bismo obdukciju, ali svi kontakti su nam ukinuti – naglasio je Hamzić.

Apel za pomoć

Ne krije da s ocem nije imao pretjerano dobar odnos, ali su bili u redovnom kontaktu. Kod njega je, o čemu svjedoče fotografije, bio 2014. godine, a godinu kasnije otac je njemu dolazio u BiH.

- Obraćao sam se na sve strane, pisao ambasadama i konzulima, međutim, ništa nisam uspio saznati. Jedino sam saznao da je sa Emom živio u vanbračnoj zajednici, iako ona tvrdi da su vjenčani. Posljednje mjesto stanovanja bio je mali gradić Halden i više ništa ne znam – kazao je on.

Nakon što se našao u bezizlaznoj situaciji, svoju priču odlučio je podijeliti u javnosti kako bi pozvao sve ljude iz BiH koji žive u Norveškoj da mu jave ako imaju neke podatke o tragediji.

Krije se testament?

Hamzić kaže kako vjeruje da je njegov otac možda ostavio i testament, a koji bi otkrio mnogo detalja.

- Mislim da je mogao ostaviti testament u kojem bismo saznali dosta stvari. Međutim, sve i ako ga je ostavio, mi ne možemo doći do njega. Ta žena s kojom je živio mogla ga je i uništiti - smatra Hamzić.

Priča o kremiranju

Amelu dodatne sumnje daje informacija koju je dobio od očeve nevjenčane supruge dok su još imali kontakt na Facebooku da je Fahrudin izrazio želju da se kremira.

- Najednom je počela i priča o kremiranju. Iskreno, sumnjam da je moj otac to htio. To mi, također, daje sumnju da se neke stvari žele sakriti ili da se na taj način želi spriječiti da se danas, sutra dokažu neke stvari – rekao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.