JEZIVA ISPOVIJEST Žrtva koju je silovao nelegalni taksista u Sarajevu

Trebala sam biti ubijena i zakopana na Skakavcu

Ad. A.
14.05.2018 11:09

Foto: PU Centar: Nesretna žena iskaz davala 15 sati

Nakon stravičnog slučaja silovanja u Nahorevskoj ulici u Sarajevu koje je počinio nelegalni taksista, žrtva i njen suprug (identiteti poznati redakciji) odlučili su prekinuti šutnju te za naš list ispričati istinu o zlostavljanju koje su preživjeli. Oštro su demantirali da je žrtva silovana zbog toga što je njen suprug navodno dugovao novac nelegalnom taksisti te da su u svemu tome oni prevareni za novac.

Pozadina slučaja

- Veliki novac je u pitanju. Ja nikada nisam posudio nijednu marku od tog taksiste. Prava istina je da su osumnjičeni koji su u bijegu prevarili moju suprugu za novac koji je moj. To je jedina istina, zbog toga su i organizirali njenu otmicu i silovanje – pojasnio je ovaj Sarajlija.

Naime, kako nam je ovaj par otkrio, njihova patnja nije okončana nakon hapšenja silovatelja, već je nastavljena prijetnjama smrću koje je žena dobila putem telefona.

- To je bila organizirana otmica i silovanje. Policija traga za još pet osumnjičenih u ovom slučaju, a upravo su oni prijetili mojoj supruzi. Ona je oteta ispred Željezničke stanice. Nasilu je ubačena u vozilo. Trebala je nakon silovanja biti ubijena i zakopana negdje na Skakavcu – kazao nam je ogorčeni suprug silovane žene.

Pokušala se odbraniti

To nam je potvrdila i sama žrtva, koja je pod sedativima i pokušava se izboriti s traumom koju je doživjela kazavši: “Oteta sam ispred Željezničke stanice, silovana, a sada mi prijete da će me ubiti. Borila sam se s njim i imam povrede od borbe“.

- Ona je inspektorima izjavu davala 15 sati. Nalaz kod ljekara je tri puta urađen i potvrđeno je da je silovana. Ona se borila, branila koliko god je mogla. U velikom je strahu i šoku. Taj zločinac je shvatio šta je napravio, nakon silovanja je moju suprugu dovezao do grada, gdje ju je pustio iz vozila, a plan je bio da je ubiju - kaže suprug.

NA VRH