BRAZIL

Žena upucala naoružanog napadača ispred škole: Hrabra majka spasila mališane

Informer

15.5.2018

Naoružanog napadača, koji je pokušao opljačkati majke s djecom koje su ispred škole čekale svoje mališane, upucala je jedna od mama koja se tu zadesila, a za koju se kasnije ispostavilo da je policajka po zanimanju.

Napadač koji je identificiran kao Elivelton Neves Moreira (21), krenuo je s pištoljem prema privatnoj školi u Sao Paulu, u Brazilu.

Kamera pokazuje roditelje, uglavnom žene i djecu, koji su ispred škole kada na njih kreće napadač. U sljedećem trenutku se vidi kako bježi ispred mame policajke koja ispaljuje tri hica u napadača.

Na snimku se vidi Moreira, koji pada unazad, valja se po zemlji i drži za grudi. Incident se dogodio u subotu ujutro na Dan majki, a Moreira je kasnije preminuo u bolnici od povreda.


Katia da Silva je Sastre (42), hrabra majka, nagrađena je na ceremoniji u Sao Paolu od guvernera Marka Franka u nedjelju, uprkos "žaljenju zbog ishoda", svi su pozdravili herojski čin i hrabrost, prenosi MailOnline.

Incident se dogodio u subotu tokom manifestacije obilježavanja Dana majki u SAD, gdje je Sastre bila sa svojom sedmogodišnjom kćerkom.

- Znam da je htio pucati na djecu, majke ili školske čuvare. Morala sam reagirati, na prvom mjestu bili su dječiji životi - rekla je hrabra majka policajka.

- Srećom, bila je  brža od njega, jer kad razbojnik otkrije da je njihov protivnik policajac, oni pucaju da ubiju. A kriminalci lako izgube kontrolu - rekao je portparol policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.