HRVATSKA

Uhapšen šibenski vjeroučitelj zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

Index.hr

15.5.2018

Vjeroučitelj i voditelj župnog zbora u Šibeniku priveden je u policiju zbog sumnje na seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Uhapšen je prošle sedmice zbog zlostavljanja u župi, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Kako javlja Šibenik IN, sredinom prošle sedmice vjeroučitelj je pokušao dirati jednog maloljetnika snažnije građe. Mladić mu se žestoko suprotstavio i roditeljima ispričao što se dogodilo.

Prijavio ga je svećenik

Oni su razgovarali o slučaju sa svećenikom koji upravlja župom u kojoj se to dogodilo, a taj svećenik odmah je prijavio sve policiji. Voditelj župnog zbora je uhapšen, a maloljetnik je pozvan na informativni razgovor.

Mladić je u međuvremenu saznao od prijatelja da su i oni imali slično iskustvo s vjeroučiteljem pa je policija ispitala još dvojicu maloljetnika, javlja Šibenik IN.

Pušten da se brani sa slobode

Osumnjičeni je odlukom sudije istrage Županijskog suda u Šibeniku ubrzo pušten da se brani sa slobode.

- Tačno je da je dežurni sudija istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora protiv osobe koja se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela upoznavanje djece s pornografijom i dr., te je umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru, odredio osumnjičeniku mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku, ocjenjujući da će se u konkretnom slučaju ista svrha kao istražnim zatvorom ostvariti naloženim mjerama opreza - ispričao je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Policija još nije objavila službeno saopćenje o ovom događaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.