Foto: Marijana i nastradala Zorana

Vozilo sletjelo u korito rijeke Plive

Tragedija u Šipovu: Poginula djevojka, druga se spasila

Autor: O. MATAVULJ
16.05.2018 22:14
A
A
A

Zorana Trkulja (23) iz Šipova poginula je u saobraćajnoj nesreći u selu Stupna kod Šipova kad je Peugeot 106 sletio u korito rijeke Plive, dok se njena prijateljica Marijana Bužanin (21) uspjela spasiti doplivavši do obale. 

Pokušao pomoći

Tragedija se dogodila u ponedjeljak u 16.15 sati na regionalnom putu Jezero - Šipovo. Zorana je bila za volanom Peugeota. Očevici kažu da je u jednoj krivini izgubila kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo sa puta i završilo u rijeci.

- Vozilo je palo u Plivu i počelo da tone. Obje djevojke su se pojavile na površini vode, ali ne znamo jesu li same izašle ili su pri udaru ispale iz vozila – govore mještani.

Kažu da se u blizini zatekao muškarac koji im je pritrčao u pomoć.

- Jedna djevojka je uspjela izaći na obalu, dok je druga nestala ispod površine vode. Taj čovjek se borio i pokušavao da je izvuče, ali nije uspio. Neplivač je, nažalost, pa iz straha za svoj život nije smio duboko da zađe u rijeku – govore mještani Stupne, navodeći da ih je ova tragedija duboko uznemirila, jer je izgubljen jedan mladi život.

Nakon prijave, na mjesto događaja izašli su vatrogasci i policija, koji su djevojku izvukli iz vode, ali je ona već bila mrtva i nije joj bilo pomoći.

Utvrđivanje uzroka

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, navela je da su uviđaj na mjestu nesreće obavili dežurni tužilac Siniša Vranješ i pripadnici Policijske stanice Šipovo, ali se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju.

- Tužilac je naložio da se tijelo preveze u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske kako bi se obavila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti. Naloženo je i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi tačnog utvrđivanja svih okolnosti ove saobraćajne nesreće - rekla je Đaković-Vidović.

Stradala Zorana Trkulja nije udata i nema djece. Završila je Srednju mašinsku školu, ali nije bila zaposlena.

Ronioci tragali za vozilom 

Peugeot 106 potonuo je nakon nesreće na dno rijeke Plive. Policija i vatrogasci tokom uviđaja nisu uspjeli da ga pronađu pa je jučer na teren upućen ronilački tim Ministarstva unutrašnjih poslova RS kako bi izvukao vozilo iz vode.