Tragedija u Šipovu: Poginula djevojka, druga se spasila

Vozilo sletjelo u korito rijeke Plive

Tragedija u Šipovu: Poginula djevojka, druga se spasila

Zorana Trkulja (23) iz Šipova poginula je u saobraćajnoj nesreći u selu Stupna kod Šipova kad je Peugeot 106 sletio u korito rijeke Plive, dok se njena prijateljica Marijana Bužanin (21) uspjela spasiti doplivavši do obale. 

Pokušao pomoći

Tragedija se dogodila u ponedjeljak u 16.15 sati na regionalnom putu Jezero - Šipovo. Zorana je bila za volanom Peugeota. Očevici kažu da je u jednoj krivini izgubila kontrolu nad vozilom, koje je sletjelo sa puta i završilo u rijeci.

- Vozilo je palo u Plivu i počelo da tone. Obje djevojke su se pojavile na površini vode, ali ne znamo jesu li same izašle ili su pri udaru ispale iz vozila – govore mještani.

Kažu da se u blizini zatekao muškarac koji im je pritrčao u pomoć.

- Jedna djevojka je uspjela izaći na obalu, dok je druga nestala ispod površine vode. Taj čovjek se borio i pokušavao da je izvuče, ali nije uspio. Neplivač je, nažalost, pa iz straha za svoj život nije smio duboko da zađe u rijeku – govore mještani Stupne, navodeći da ih je ova tragedija duboko uznemirila, jer je izgubljen jedan mladi život.

Nakon prijave, na mjesto događaja izašli su vatrogasci i policija, koji su djevojku izvukli iz vode, ali je ona već bila mrtva i nije joj bilo pomoći.

Utvrđivanje uzroka

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, navela je da su uviđaj na mjestu nesreće obavili dežurni tužilac Siniša Vranješ i pripadnici Policijske stanice Šipovo, ali se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju.

- Tužilac je naložio da se tijelo preveze u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske kako bi se obavila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti. Naloženo je i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi tačnog utvrđivanja svih okolnosti ove saobraćajne nesreće - rekla je Đaković-Vidović.

Stradala Zorana Trkulja nije udata i nema djece. Završila je Srednju mašinsku školu, ali nije bila zaposlena.

Ronioci tragali za vozilom 

Peugeot 106 potonuo je nakon nesreće na dno rijeke Plive. Policija i vatrogasci tokom uviđaja nisu uspjeli da ga pronađu pa je jučer na teren upućen ronilački tim Ministarstva unutrašnjih poslova RS kako bi izvukao vozilo iz vode.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH