CRNA HRONIKA

Elektronska cigareta mu eksplodirala u ustima, mladić teško povrijeđen

Fokus.ba

17.5.2018

Mladić (20) iz Kelna teško je povrijeđen nakon što mu je eksplodirala elektronska cigareta. Zadobio je porezotine i opekotine i izgubio je nekoliko zuba, saopćila je policija prošli četvrtak.

Mladić je prije eksplozije kupio nove zamjenske dijelove za cigaretu, među kojima je bila i nova baterija. Čim je povukao dim, cigareta je eksplodirala. Sve se dogodilo prošlu subotu, piše OE24.

Slučajevi eksplozije cigarete poznati su odranije u SAD. Slične je povrede pretrpio muškarac s Floride prije četiri godine. Tada je eksploziju izazvala baterija koja je prouzročila i požar u kući žrtve. Slično se dogodilo i u Kanadi. Cigareta je eksplodirala i teško povrijedila muškarca. Povrede lica dokumentirao je na Twitteru.


Chrisu Thomasu (37) iz velškog Maesycwmmera električna cigareta je eksplodirala u automobilu. Ostavio ju je da se puni preko noći. Eksplodirala je kao petarda i završila na stražnjem sjedalu njegove Škode Superb.

Iz kompanije su saopćili da tekućina u elektronskim cigaretama nije zapaljiva, ali vjerovatno ju je punio pogrešnim punjačem. Eksplodirale su mu još dvije, jeftinije cigarete koje je kupio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.