VELIKA BRITANIJA

Isjekao djevojku na komade, bacio ih u WC šolju, pa nazvao policiju da se pohvali

Blic.rs

17.5.2018

Britanac koji je ubio svoju djevojku, isjekao njeno tijelo na komade i dio ostataka bacio u WC šolju osuđen je na doživotnu robiju, uz mogućnost oslobađanja najranije poslije 28 odsluženih godina.

Tridesettrogodišnji Din Lou udarao je Kirbi Noden kamenom i metalnom šipkom sve dok nije izdahnula. Pošto je isjekao njeno tijelo na komade, dio ostataka bacio je u kantu za đubre, a dio u WC šolju. Nakon što ju je u januaru sadistički ubio, mjesecima je živio u njihovom zajedničkom stanu u Devonu (Engleska), koji je bio natopljen krvlju, a tvrdio je da ga je ona napustila i otišla u Južnu Afriku. Za to vrijeme koristio je njenu platnu karticu.

A onda je u maju počeo slati jezive poruke porodici u Češiru, u kojima je napisao da na podu leži tijelo, da ga je isjekao na komade i bacio u toalet.

- Sjećam se da sam je isjekao i bacio u kantu za đubre. Čuo sam đubretare kad su našli sve to meso. Nisu znali šta je to. Morao sam da sklonim tepih zbog svih tih tjelesnih ostataka. Ležali su tu sedam dana - napisao je rođaku Eliotu Sandersu nekoliko dana kasnije.

Kada je rodbina obavijestila policiju, Lou je policajcu, koji je došao u stan, pokazao krv i priznao da je ubio Kirbi Noden i da se otarasio tijela - rekao je tužilac Pol Dankls.

U utorak mu je izrečena kazna doživotne robije, uz mogućnost oslobađanja najranije 2046., prenosi "Devon Live".

Žrtvina majka opisala ju je na suđenju u Ekseteru kao "toplu i brižnu osobu", koja bi učinila sve da pomogne drugome, a Lou joj je navodno zabranjivao da kontaktira s porodicom.

Lou je u svoju odbranu rekao da ga je Noden napustila poslije svađe zbog toga što ga je prevarila sa starim prijateljem, da su ga nakon toga drogirala i silovala dvojica muškaraca, a da je Noden prosula svoju krv po stanu iz kese za kolostomu.

Također je rekao da ga je zvala telefonom dok je ranije bio u zatvoru i da mu je rekla: "Naj..o si, dobio si doživotnu, a ja imam novi život.'' Tužilac Dankls rekao je da je par živio haotično i da su se drogirali.

- Živjeli su od socijalne pomoći, ponekad kao beskućnici - izjavio je Dankls.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.