Prljava ponuda Davoru Dragičeviću: Prekini proteste, za ubistvo Davida ćemo optužiti dvojicu mlađih inspektora

slobodanvaskovic.blogspot.ba
19.05.2018 09:15

Davor Dragičević odbio je prljavu ponudu za nagodbu, prema kojoj bi dvojica mlađih inspektora išla iza rešetaka zbog ubistva Davida, a, zauzvrat, obustavila bi se sva mirna okupljanja građana, u organizaciji grupe "Pravda za Davida", piše Slobodan Vasković na svom blogu.  

- Mi znamo još od 18. 3. da su ta dvojica inspektora otela Davida i odvela ga u neki stan, gdje su ga premlatili i ubili - rekao je posrednik, koji je Davoru donio prljavu nagodbu.

Davor je odbio bilo kakvu nagodbu i poručio da ostaje istrajan u namjeri da otkrije naručioce ubistva i ubice svog sina, kao i sve njihove saučesnike.

- Mi idemo do kraja, jer je ubica mnogo više od te dvojice, a oni nisu naručili ubistvo mog sina. Tražim i istrajat ću na tome da se otkriju naručioci ubistva, ubice i svi njihovi saučesnici. Ne postoji ni teoretska mogućnost kompromisa, jer ste mi ubili dijete - rekao je Davor posredniku i zatražio od njega da mu se više nikada ne obrati.

Postupajući na ovaj način, kreatori prljave nagodbe potvrdili su da znaju ko je sve učestvovao u ubistvu Davida Dragičevića, ko ga je naredio, ko je bio u ulozi saučesnika, ali da ne žele to da otkriju, već su ponudili dva “žrtvena jarca”.

Također, ovom ponudom potvrdili su da su u likvidaciji Davida Dragičevića učestvovali i pojedini pripadnici MUP-a RS, koji su ujedno članovi narkokartela koji hara Banjom Lukom i Republikom Srpskom.

Isto tako, kreatori prljave nagodbe su pokazali da pod svaku cijenu žele da zaštite šefove narkokartela, ali i da je za njih ljudski život, čak i život djeteta, što David jeste bio, tek roba za trgovinu, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

NA VRH