SREBRENIK

Zajko Numanović, koji je ubio Zinetu Vranjkovinu, predat Tužilaštvu

Ubistvo se dogodilo na lokalnom putu

O. M.

20.5.2018

Zajko Numanović (71) iz Brezja kod Srebrenika, koji se sumnjiči da je na lokalnom putu u Donjem Potpeću ubio Zinetu Vranjkovinu (49), jučer je predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, kazao je da će Kantonalnom sudu u Tuzli, nakon što ga ispita dežurni težilac, biti upućen prijedlog za određivanje pritvora. Mjera pritvora bit će predložena zbog težine krivičnog djela, za koje se može izreći kazna zatvora od 10 i više godina, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zato što bi njegov boravak na slobodi mogao uznemiriti javnost.


Vranjkovina: Praćena mjesecima

Kako je naš list već pisao, Zajko je u petak oko 9 sati presreo Zinetu i hladnokrvno je ubio. On je u žrtvu ispalio najmanje tri metka iz pištolja, a koristio je i nož, kojim joj je nanio povrede u predjelu vrata. Prema pričama komšija, stravičnom zločinu kumovale su ljubomora i neuzvraćena ljubav.

Zajko se neko vrijeme družio sa Zinetom, a nakon što ju je u avgustu prošle godine u jednom ugostiteljskom objektu kod Tuzle fizički napao, ona je prekinula sve kontakte s njim. I pored toga, mjesecima ju je uporno pratio na svakom koraku, prijeteći da će je ubiti, što je, na kraju, u naletu ljubomore i bijesa, rezultiralo stravičnim zločinom.

Dženaza ubijenoj Zineti Vranjkovini obavit će se danas u 14.30 sati na mjesnom mezarju u Donjem Potpeću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.