JEZIV ZLOČIN

Ivan nazvao policiju i rekao: Upravo sam zaklao djevojku koju sam volio!

Jutarnji list

22.5.2018

“Zaklao sam djevojku koju sam volio”, rekao je uznemirenim glasom u nedjelju oko 8 sati ujutro Ivan K. (36), stari policijski znanac.

Bio je to telefonski poziv policiji, zbog koga su pred kuću u Grintavečkoj ulici u zagrebačkim Gajnicama brzo pristigli policajci.

Prizor koji su zatekli u kupatilu stana nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim. Ivanova tri godine starija partnerka Anita N. (39) bila je u lokvi krvi zbog višestruko nanesenih povreda nožem. Njen dečko Ivan K. odmah je uhapšen i odveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, a, kako nezvanično saznaje "Jutarnji list", krvavi zločin koji je uznemirio cijeli kvart počinio je pod vidnim utjecajem alkohola.

Susjedi u inače mirnoj ulici zgroženi su tim činom. Nisu čuli ni viku ni zapomaganje, a da se nešto dogodilo saznali su tek kad su policajci izjurili iz svojih vozila i utrčali u Anitino i Ivanovo dvorište.

- Vidjela sam ih sinoć. Prolazili su ulicom s bolesnim psom, za kojeg su i Ivan i Anita živjeli. Ona je bila zaista draga osoba. On je, pak, vrlo poseban lik. U nju zaljubljen do ušiju. Zapravo, i Aniti i Ivanu kujica Gizma bila je cijeli svijet. Anita je svojevremeno živjela na početku ulice. A u subotu uvečer spomenula je da su uživali gledajući kraljevsko vjenčanje i da njih dvoje u mislima žive na takav način. Bajkovito. I onda se dogodio zločin. Prestravljeni smo. Nikad ne bismo pomislili da je on kadar učiniti tako nešto, iako smo znali da ima neku kriminalnu prošlost - rekla je za Jutarnji list jedna od stanarki Grintavečke ulice.

Druga komšinica je za "24sta.hr" rekla kako su u kuću ubijene žene više puta dolazili ljekari i Hitna pomoć. Navodno je imala problema s drogom. Inače prije šest mjeseci kod ubijene se doselio njen dečko.Zapalio svoju kuću i napao oca i baku

Inače, prije desetak godina Ivan K. je uhapšen jer je nakon sukoba s ocem i bakom zapalio vlastitu kuću. Piromaniji je prethodio sukob s poznanikom i njegovom rođakom, od kojeg je uz prijetnju nožem tražio novac. Uspio je da izmoli nekoliko hiljada kuna, nakon čega je u vlastitoj kući nasrnuo na baku, a potom i na oca koji je jedva iskočio kroz balkon van i otišao po pomoć. U to vrijeme Ivan je u tatinoj sobi potpalio tkaninu natopljenu benzinom i zapalio je.

Dok su vatrogasci gasili buktinju, on je uhapšen u autobusu zbog, pak, nasrtanja na putnike. Pritom je kod njega nađen gram marihuane.

Ni prije tri godine nije imao mira, kada je jedno od (ne)djela odradio s klovnovom maskom na glavi. Na meti mu se tada našla radnica prodavnice koju je prepao na “klovnovski” način.

S nožem u rukama tražio je da mu da novac, a prvo je blagajnica mislila da je riječ o šali. Na kraju je uspio da “zaradi” 3.500 kuna, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen jer je ostavio otiske prstiju u prodavnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.