ISTRAGA

Nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić": Odbrana odustala od svjedočenja Ljube Seferovića

Muriz Memić s advokatom Ifetom Feragetom ( J. Alibegović)

B. C.

22.5.2018

U nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferović u Kantonalnom sudu u Sarajevu advokat odbrane Rusmir Karkin rekao je jučer da je uvidom u spis Tužilaštva KS utvrdio da postoji 1.000 novih dokaza u slučaju “Dženan Memić”. On je kazao da je do sada u više navrata iz Tužilaštva KS dobivao dokaze te da raspolaže sa skoro 500 dokaza. 

Advokat je od Sudskog vijeća zatražio nekoliko dana da s Tužilaštvom KS sravni dokaze te da dostavi konačni spisak potrebnih dokaza u ovom slučaju. Kazao je i da će i Sudu dostaviti dokaze koje želi izvesti.

Odbrana je namjeravala prezentirati dva snimka s rekonstrukcije događaja, ali pošto sudnica danas nije imala tehničke mogućnosti za puštanje snimaka, njihovo izvođenje je prolongirano za 28. maj.

Karkin je, također, odustao od svjedočenja Ljube Seferovića, koji je optužen da je 8. februara 2016. u Velikoj aleji na Ilidži udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je poslije podlegao povredama.

Otac nastradalog mladića Muriz Memić i advokat Ifet Feraget jučer su se sastali s predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanom Tegeltijom, potpredsjednicama Jadrankom Lokmić-Misirača i Ružicom Jukić, te još nekoliko članova.

Memić je, nakon sastanka, kazao da je naišao na razumijevanje te da je dobio obećanje da će VSTV tražiti ubrzanje postupka, koji se vodi u slučaju "Dženan Memić" u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Memić je tražio da disciplinski tužilac utvrdi odgovornost tužilaca i glavne tužiteljice Tužilaštva KS.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.