KRIMINAL

Kod Travničanina pronađeno pola kilograma spida

Fena

23.5.2018

Koristeći informacije dobivene provedbom akcija na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga u proteklih mjesec, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK ponovo su zaplijenili određenu količinu opojne droge, saopćeno je u srijedu na internetskim stranicama MUP-a SBK.

Naime, nakon što je pribavljena naredba za pretres Općinskog suda Travnik, u jednom od gradskih naselja u Travniku izvršen je pretres stana u kojem je zatečena i lišena slobode osoba A. S. iz Travnika. Tom prilikom zaplijenjeno je gotovo pola kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga spid i određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis, zatim novac koji potječe od prodaje droge, vaga za precizno mjerenje narkotika, tzv. drobilica kao i plinski pištolj s pripadajućom municijom.

Pomoć u realizaciji ovih aktivnosti službenicima Sektora kriminalističke policije pružili su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, nastavljaju se aktivnosti na dokumentiranju i procesuiranju navedenog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.