NA LICU MJESTA

Nije se srušio helikopter: Došlo je do spoja žica na dalekovodu, zbog čega se čula eksplozija

A. Bajrić

O. Ma.- S. Sm.

28.5.2018

Informacija o padu helikoptera u blizini Konjević-Polja potresla je danas bh. javnost. No, iako su svi mediji prenijeli da je helikopter pao oko 12.35 sati, to se nije desilo, već je došlo do spoja žica na dalekovodu, što je izazvalo snažnu eksploziju.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove RS danas su nam kazali da postoje navodi da je došlo do rušenja helikoptera u Bratuncu. 

Iz Ministarstva odbrane BiH rečeno nam je da srušeni helikopter nije od Oružanih snaga BiH, a nije ni od MUP-a RS niti EUFOR-a.


Špekuliralo se da se radi o civilnom helikopteru koji je, navodno, pao na miniranom području u Konjević-Polju, pa policija i vatrogasci nisu mogli da se probiju do navodnog mjesta pada helikoptera.

Iako su i mještani tvrdili da je jedan helikopter letio nisko te da su se, kako nam je rekao Selim Mustafić, koji je čuvao ovce u neposrednoj blizini, čule dvije manje eksplozije, a onda i jača detonacija, nisu primijećeni dim ili slični tragovi eksplozije.

Srđan Rankić, direktor "Elektrodistribucije" u Bratuncu, rekao je da je registriran kvar na dalekovodu na lokalitetu Konjević-Polja.

No, kako javlja naš reporter, policija i službe hitne pomoći povukle su se s navodnog mjesta nesreće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.