CRNA HRONIKA

Dečko ju je zatvorio u stan i tukao, ali je uspjela pozvati policiju, i to na nevjerovatno domišljat način

Blic.rs

29.5.2018

Kerolin Rajhl sa Floride uspjela je pobjeći od dečka koji ju je tukao, zahvaljujući svom psu.

- Pozovite policiju. Moj dečko mi prijeti. Ima pištolj. Molim vas, pazite da on ne sazna za ovo - napisala je 28-godišnja Kerolin u poruci koju je dostavila veterinarskoj stanici u Delandu preko svog, navodno, bolesnog ljubimca.

Kako je ispričala, njen dečko Džeremi Flojd držao ju je zatvorenu u kući dva dana, tukao je i prijetio joj. Kerolin je izjavila da je pokušala pobjeći od Flojda, koji joj je zaprijetio silovanjem. Iskočila je kroz prozor spavaće sobe i istrčala na ulicu, ali ju je on stigao i uvukao nazad u kuću. Onda ju je udario nekoliko puta u glavu i zgrabio pištolj, prijeteći joj da će je ubiti. Prespavala je 22 sata zbog povrede glave.

Kad se probudila, ubijedila je Flojda da odvedu psa kod veterinara, jer se životinja čudno ponašala.

Flojd (39) je insistirao da idu zajedno i tokom vožnje uperio je pištolj u Kerolin i zaprijetio joj da će ubiti i nju i njenu porodicu ako ga oda. Dok su čekali na pregled u veterinarskoj ambulanti, Kerolin je otišla u toalet i uspjela da napiše poruku i poturi je osoblju.


Čim su pročitali poruku, članovi osoblja veterinarske ambulante odmah su pozvali policiju koja je uhapsila Flojda. Kod njega je pronađen napunjen pištolj. Kerolin je prevezena u bolnicu, gdje su joj sanirali povrede glave, masnicu na oku i modrice na rukama, prenio je “Foks8”.

Ona je rekla policiji da su problemi počeli da se dešavaju prošle srijede, kad joj je Flojd zaprijetio pištoljem i fizički spriječio da ode iz stana. Kerolin je pokušala da mu uzme pištolj i tokom borbe ispaljena su dva hica.

Flojd, koji ima policijski dosje još od 1998., porekao je da je tukao svoju djevojku i rekao da su sve povrede nastale kad je skočila kroz prozor i dok se borila sa njim za pištolj. On kaže da je Kerolin prijetila da će se ubiti i da je zbog toga ispraznio pištolj, nakon što je ispalio dva hica tokom njihove borbe oko oružja. Također je rekao da nema pojma zašto je Kerolin zvala policiju, naveo je portal News-journalonline.com.

Kad su policajci ispratili djevojku kući, pronašli su dva metka ispaljena u stanu. Kerolin je dala izjavu, ali je odbila da podnese krivičnu tužbu protiv Flojda, kojeg ipak tereti policija. Flojd je optužen za nasilje u kući, napad oružjem, zarobljavanje, posjedovanje oružja i municije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.