DONJI VAKUF

Oteli sina vakufskog ugostitelja uz prijetnju automatskom puškom, uspio se spasiti skokom iz vozila u pokretu

Az. M.

1.6.2018

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, uhapsili su tri osobe, saopćili su iz MUP-a SBK. 

Naime, 29. novembra 2016. godine u 22.30 sati u PS Donji Vakuf obratio se Adis Valjevac, sin vlasnika restorana "Santos" u Donjem Vakufu, rođen 1991. godine, te prijavio da je u naselju Oborci, općina Donji Vakuf, dok je upravljao svojim putničkim motornim vozilom marke Caddy, registarskih oznaka J42-A-242, presretnut od tri maskirane osobe, uz prijetnju vatrenim automatskom puškom.

Maskirane osobe su ga natjerale da izađe iz vozila i prijeđe na suvozačevo mjesto, dok je upravljanje vozilom preuzeo jedan od razbojnika. Na glavu su mu stavili kesu i odmah su mu oduzeli mobitel da ne bi mogao pozvati pomoć. 

Nakon toga, prema prijavi, prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta poznatog pod nazivom Jarčišće, Oborci, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, nakon čega je prijavio slučaj policiji.

Nedaleko od mjesta gdje je Valjevac iskočio policija je pronašla vozilo, koje su razbojnici napustili i pobjegli u nepoznatom pravcu. 

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja i materijalnih dokaza da su Emir Pajić (22), Mustafa Hadžić (22) i Mirnes Jusufiji (21), svi iz Donjeg Vakufa, učestvovali u izvršenju ovog krivičnog djela.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste ove osobe. Pretresom objekata koje koristi Pajić pronađeni su i oduzeti automatska puška s preklopnim kundakom i spremnik za municiju okvir, u kojem se nalazio 21 komad metaka kalibra 7,62 mm.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.