KRIMINAL Nakon godinu i po rasvijetljen slučaj

Donji Vakuf: Priznali da su oteli sina vlasnika kafane

Dž. BULBUL
02.06.2018 22:28

Foto: Otmičari sve priznali u policiji

Pripadnici Policijske uprave Jajce i Policijske stanice Donji Vakuf, u saradnji s MUP-om SBK, rasvijetlili su otmicu 27-godišnjeg Adisa Valjevca, sina vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Donjem Vakufu, u novembru 2016. godine. Otmičari su privedeni i sve su priznali. 

Uzeli mu mobitel

Policijskoj stanici Donji Vakuf je 29. novembra 2016. godine oko 22.30 sati A.V. (27) iz Donjeg Vakufa prijavio da su ga u naselju Oborci, općina Donji Vakuf, dok je vozio Caddy (J42-A-242), presrele tri maskirane osoba.

Prijeteći automatskom puškom, stavile su mu PVC vrećicu preko glave i oduzele mu mobitel kako ne bi mogao pozvati pomoć.

Nakon toga, mladić je vozilom odvezen prema lokalitetu Jarčišće na području općine Donji Vakuf. Otmičari su mu u putu govorili: „Šuti, pucat ćemo“. Mladić je tu uspio iskočiti iz vozila u pokretu i pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci. Otišao je do prve kuće i zatražio od ukućana da pozovu policiju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, došlo se do operativnih saznanja i materijalnih dokaza da su E. P. (21), M. H. (21) i M. J. (21), sva trojica iz Donjeg Vakufa, učestvovali u otmici 27-godišnjaka. Nezvanično, radi se o Emiru Pajiću (22), Mustafi Hadžiću (22) i Mirnesu Jusufiji (21).

Pretresi objekata

Na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni. Pretresom objekta koji koristi Pajić pronađena je automatska puška s preklopnim kundakom i okvir za municiju u kojem se nalazio 21 metak kalibra 7,62 milimetara.

Nakon pretresa svi su privedeni u policiju, gdje su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali otmicu.

NA VRH