CRNA HRONIKA

Manijak pokosio ljude na pumpi u malom Zvorniku: Lokalni funkcioner umalo izazvao nezamapćenu tragediju

Informer.rs.

4.6.2018

Dragoljub A. iz Malog Zvornika 14. maja Mercedesom u punoj brzini uletio na benzinsku pumpu i teško povrijedio mušteriju Milovana Bojića i radnika Dalibora Tomića! Lokalna policija tek je jučer najavila da će podnijeti krivičnu prijavu, piše Informer. 

Dragoljub A. (65), lokalni sportski funkcioner iz Malog Zvornika, uletio je 14. maja Mercedesom u punoj brzini na benzinsku pumpu u ovom gradu i pokosio radnika Dalibora Tomića (32) i mušteriju Milovana Bojića (54), koji su pravim čudom ostali živi! Tomić je s teškim prijelomima nogu završio na Ortopedskoj klinici na Banjici u Beogradu, gdje se i dalje oporavlja, dok je Bojić bio zbrinut u bolnici u Malom Zvorniku sa slomljenom rukom, nogom i rebrima. Dragoljub A. je nakon nesreće koju je izazvao otišao s pumpe kao da se ništa nije dogodilo, a protiv njega nije pokrenut nikakav postupak! Tek jučer policija u Šapcu je najavila da će istražiti ovaj slučaj i podnijeti krivičnu prijavu! 

Na incident koji se prije više od dvije sedmice dogodio na pumpi NIS u Malom Zvorniku nije reagirao bukvalno niko, iako su dvije osobe doživjele teške povrede i samo pukom srećom ostale žive. 

- Bila je to horor situacija. Radnik pumpe Dalibor Tomić je sipao gorivo u Bojićev Peugeot, obojica su stajala kraj automobila, kada je Dragoljub A. uletio Mercedesom u punoj brzini, neki kažu, pokušavajući da izbjegne motokultivator koji se stvorio pred njim na putu. Kolima je prvo pokupio Dalibora i bacio ga na haubu. A onda je sekunda kasnije počistio i Milovana, doslovce ga okrenuo u letu. Bojić je pao na haubu susjednog automobila, a zatim i na beton. Pomahnitali Dragoljub je još neko vrijeme nosio Dalibora na svojoj šoferšajbni, a zatim ga zbacio na zemlju. Svi na pumpi su ostali su šoku, čudeći se kako su Tomić i Bojić uopće ostali živi. A vozač Mercedesa je samo nastavio dalje, bez zaustavljanja, kao da ništa nije uradio - kaže svjedok.

"Dragoljub je sportski funkcioner, lokalni moćnik, potegao je sve moguće veze i protiv njega nije pokrenut nikakav postupak. Policija nije ni pozvana, nije napravljen zapisnik, nema dokumenta da se ovo uopće dogodilo. Tomić i Bojić su završili u bolnici sa strašnim povredama, pitanje je zašto niko od njihovih nije reagirao. I zašto nijedan medij sve do sada nije pisao o ovome...

Ovu priču potvrdio je i sam Milovan Bojić iz sela Buduišić, koji je umalo izgubio glavu poslije rutinskog odlaska na pumpu. Njemu su poslije nesreće i stravičnog pada slomljena rebra, ruka i noga.

- Jedva smo izvukli živu glavu! Došao sam da sipam gorivo, a umalo poginuo. Taj Mercedes je takvom brzinom uletio u nas, da ga nismo ni primijetili. Prikovan sam za krevet i u gipsu, a svi se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Strašno sam potresen, jer policija nije ništa uradila, a nisam dobio ni zapisnik, ni izvještaj s mjesta nesreće. Svi u Zvorniku znaju ko je čovjek koji nas je udario i ne možemo da vjerujemo da policija ništa nije uradila za sve ovo vrijeme - priča potresan Bojić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.