GRANIČNA POLICIJA BIH

Na Aerodromu Sarajevo otkriveni falsificirani dokumenti Kine

Avaz.ba

4.6.2018

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo oduzeli su dvije falsificirane putne isprave Narodne Republike Kine. Otkrivene su prilikom pasoške kontrole državljana NR Kine koji su na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigli letom iz Istanbula.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „falsificiranje isprave“, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. Prema njegovom nalogu, državljanima NR Kine odbijen je ulazak u BiH te su vraćeni u Istanbul.

Uhapšeni zbog teških krađa

Službenici JGP Zvornik uhapsili su O. H. (1986.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela posebni slučajevi krivotvorenja isprave. Kontroliran je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Policijske uprave Kalesija.

Istoga dana, na izlasku iz BiH na MGP Gradiška uhapšen je I. J. (1971.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog pripremanja krivičnog djela. Službenici JGP Gradiška državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Prilikom izlaska iz BiH na MGP Zupci službenici JGP Trebinje uhapsili su J. F. (1992.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin je predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici JGP Orašje u subotu su predali su bh. državljanku A. B. (1984.) službenicima PU Orašje nakon što je ustanovljeno da je ta policijska uprava potražuje zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na MGP Šamac.

Dan ranije pri ulasku u BiH na MGP Orašje uhapšen je D. M. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela teška krađa. Službenici JGP Orašje državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Doboj, piše u saopćenju za javnost Granične policije BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.