CRNA HRONIKA

Uhapšen iranski migrant, koji je pokušao napasti slovenskog graničara

Foto :Ilustracija

Fena

6.6.2018

U srijedu ujutro uhapšen je iranski migrant u mjestu Prilišće na hrvatsko-slovenskoj granici, nakon što je nasrnuo na policajca tupim predmetom i pokušao ilegalno ući u Sloveniju.

Kako prenose agencije, iskusni policajac iz Duge Rese pravovremeno je reagirao i,  upozoravajućim pucnjevima u tlo, odbio je napad migranta, koji se, nakon što se oglušio na prvo, zaustavio tek poslije drugog upozorenja.

Napadač je bio s još tri osobe, također migrantima, od kojih dvojicu, nakon prelaska granice, traži slovenska policija, dok trećeg traže hrvatski policajci.

Protiv uhapšenog napadača slijedi kriminalističko istraživanje, navode mediji.

Opisujući incident s upotrebom vatrenog oružja, načelnik PU karlovačke Josip Ćelić je rekao kako je takva situacija s napadom na policajca izolirani događaj, da ga još nisu imali u Karlovačkoj županiji, ali da je policajac postupio zakonito, pravovremeno i opravdano, ne ozlijedivši napadača.

Podsjetio je kako karlovačka Policijska uprava brine i o 55,5 kilometara granice s BiH, manje-više lako prohodnoj zelenoj granici, a sada je i u okolnostima kada i vremenski uvjeti pogoduju osobama koje žele ilegalno prijeći granicu spremna spriječiti takve ilegalne prelaske.

Upitan može li, nakon ovoga, policija potvrditi kako više nije riječ samo o izoliranim ilegalnim prelascima granice, već da se radi o nečem puno ozbiljnijem, odnosno da kroz Karlovačku županiju ide ili migrantska ruta ili migrantski val, načelnik PU karlovačke je odgovorio kako se "ne može reći da je to migrantski val, već pojačani ilegalni prelazak", prenijeli su mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.