CRNA HRONIKA

Slučaj Dženan Memić: Pregledan snimak rekonstrukcije događaja u Velikoj aleji

Detalj sa jednog od ranijih pretresa

B. C.

7.6.2018

Na prijedlog odbrane, danas je u nastavku suđenja Ljubi i Bekriji Seferoviću pregledan videosnimak s rekonstrukcije događaja u Velkoj aleji na Ilidži od 14. juna 2016., a koja je obavljena na mjestu gdje su, prema navodima Tužilaštva, kombijem udareni Alisa Mutap i nastradali Dženan Memić.

Na videosnimku s rekonstrukcije, Ljubina supruga Vasvija Sejdović, koja je tada bila osumnjičena, ponavljala je više puta rečenicu da je Ljubo 8. februara 2016. brzo vozio kombi, udario pješaka i pobjegao, jer se prepao. Sejdović je detaljno opisala i oštećenja na lijevoj strani kombija, govoreći o polomljenom svjetlu, faru te šoferšajbni. Prema njenim riječima, mladić i djevojka kretali su se lijevom stranom.

Advokat Rusmir Karkin, Seferovićev branilac, ustvrdio je da na više mjesta nedostaju dijelovi snimka, zatim da je Sejdović naučila svoju rečenicu i iznosila razne konstrukcije.

- To je taj prokleti kombi. Kajem se i žalim ovog momka - kazao je Ljubo Seferović na početku i na kraju rekonstrukcije, detaljno objasnivši oštećenja koja su bila na kombiju.

On je tada rekao da je mijenjao muziku i da nije vidio je li nekoga udario. Čuo je udarac, a kad mu je Vasvija rekla da je udario pješaka, pobjegao je, vidjevši u retrovizoru momka koji je ležao na stomaku.

Alisa Mutap kazala je da su se ona i Dženan kretali desnom stranom. Ona se okrenula da mu nešto kaže i od svega se sjeća samo da je on podigao ruke.

Nakon što je Igor Todorović, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu, zakazao naredni pretres za 2. juli, Ljubo Seferović obratio mu se govoreći da on ne može više da izdrži te je zatražio da ga prebace u Zenicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.