CRNA HRONIKA

U Crnoj Gori uhapšene dvije osobe iz Cetinja, spriječeno ubistvo pripadnika kriminalne grupe

Antenam.net

8.6.2018

Crnogorska policija uhapsila je danas Cetinjanina I. J. (35) i njegovu sugrađanku N. V. (26) zbog sumnje da su u sobi hotela "Grand" u tom gradu sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, koji su trebali biti upotrijebljeni za ubistvo pripadnika organizirane kriminalne grupe, saopćeno je iz Uprave policije, prenosi Antenam.net.

- Službenici OB Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima, 19. maja oko 20.45 sati u jednoj sobi hotela pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Navedene stvari i predmeti su se nalazili u dva ranca - navodi se u saopćenju. 

Nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji službenika OB Cetinje i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te izvršenih vještačenja u Forenzičkom centru, danas su, u koordinaciji s državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeni – muškarac I. J. i ženska osoba N. V., saopćeno je iz policije.


Sumnja se da su pokušali ubiti pripadnika organizirane kriminalne grupe (OKG) na način što su u sobu u hotelu donijeli i sakrili sredstva za izvršenje ovog krivičnog djela koja su bila planirana za izvršenje ubistva.


Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama i bit će, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

- Službenici OB Cetinje u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzimaju dalje aktivnosti u cilju identificiranja ostalih lica involviranih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organiziranih kriminalnih grupa. Policijsko – tužilačke aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela povezanih sa sukobima organiziranih kriminalnih grupa se nastavljaju - navedeno je u saopćenju UP, prenosi Antenam.net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.