CRNA HRONIKA

Srbija: Heroine spasile staricu na Brankovom mostu

Blic.rs

10.6.2018

- Krenule smo ka gradu autom i Jelena je vidjela ženu koja je čudno bila zagledana u vodu. Polako smo počele da usporavamo, kada smo vidjele da je žena već krenula da preskače ogradu. Tu smo automatski, refleksno zakočile i krenule u rikverc. Ja sam izletjela, ne znajući ni šta treba da radim! - objašnjava još uvijek šokirana Mila Lazarević (37), koja je zajedno sa Jelenom Aleksić danas od smrti otrgla staricu (74).

Ženu su možda samo sekunde dijelile da zakorači u Savu, a sreća u nesreći je da nije imala dovoljno snage da preskoči ogradu. 
- Ja sam samo dovikivala "jeste dobro?", na šta mi je ona odgovorila da nije. Samo sam poletjela ka njoj - nastavlja Mila dodajući da joj je kroz glavu samo prolazilo da će moći čak i da savlada nesretnu ženu ako krene da se opire. 

Mila je krenula ka njoj, uhvatila je za obje ruke i povukla. Odvukla ju je u kola i tu su obje pokušale da je umire i saznaju šta se dešava i gdje stanuje. Međutim, tek tada počinje prava drama, jer su djevojke shvatile da je starica krajnje rastrojena.

- Rekla nam je da želi na Zemunski kej i mi smo se zaputile tamo. U međuvremenu smo pokušale da uočimo neku policijsku patrolu. Kružile smo i kružile pod izgovorom da ne znamo gdje je kej, jer nismo znale šta je najbolje uraditi sa osobom koja je pokušala samoubistvo - iskrena je Mila. 

Negdje kod Ugrinovačke, naletjele su na policiju. Policajci su već imali dojavu da neko hoće da se baci sa Brankovog, pa su znali o čemu se radi.

- Tu smo ženu predali policiji. Ona je bila prvo van sebe, govorila je da joj je svega dosta, da ima crne misli. Nakon toga se pravila kao da se ništa nije dogodilo, pa smo mislili da je najbolje da policija odluči šta bi trebalo uraditi - objašnjava ova djevojka koja kaže da se ona u tom trenutku na mostu tresla od straha, iako je djelovala mnogo hrabro. 
Milinoj drugarici, Jeleni Aleksić danas je rođendan, a to što se dogodilo baš na ovaj dan, njih dvije žele da bude kakav takav primjer drugim ljudima da čine dobra djela. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.