STRAVIČNO

Krvnički prebio trudnicu: Ubio nerođenu bebu, majka jedva preživjela, sada tvrdi da je bio pijan i da se ne sjeća

Blic.rs

12.6.2018

Nenad B. (42), koji je prije mjesec brutalno pretukao svoju nevjenčanu suprugu Tanju M. (38) iz Beranja kod Požarevca, nekoliko sedmica pred porođaj ubio je bebu batinama, dok je majka jedva ostala živa, pokazala su vještačenja koja su stigla u sud.

Majka je ulazila u deveti mjesec trudnoće

Prema saznanjima "Blica", u narednim danima bit će poznato hoće li slučaj biti prebačen u Više javno tužilaštvo, gdje će protiv Nenada biti pokrenut postupak za pokušaj ubistva supruge i ubistvo bebe.

Ono što se za sada zna jeste da su vještačenja povreda Tanje, koju je nevjenčani suprug mučki isprebijao, šutirajući je svuda po tijelu, a najviše po stomaku, ukazala na to da je njihovo nerođeno dijete prije batina bilo živo.

– Majka je ulazila u deveti mjesec trudnoće koja je sve vrijeme tekla dobro. Međutim, usiljed brutalnog prebijanja, a pošto je ranije imala carski rez, došlo je do olubljivanja posteljice gdje je bila beba i dijete je ispalo majci u trbuh – priča izvor "Blica" upoznat s istragom.

Prema njegovim riječima, bebi nije bilo spasa, a majka je jedva ostala živa.

– Nenad, koji je bio pod dejstvom alkohola, nije joj dao da ode kod ljekara, pa se Tanja tek sutradan sa jakim bolovima javila ginekologu. Kada je otišla na ultrazvuk, ljekar je zanijemeo i odmah je obavljen carski rez. Beba je bila mrtva, a da se majka pojavila koji sat kasnije, pitanje je da li bi preživjela jer je zadobila višestruke povrede, a materica joj je naprsla – objašnjava sagovornik Blica.

Podsjećanja radi, jezivi slučaj koji je potresao Požarevac dogodio se početkom maja u selu Beranje, nedaleko od Požarevca. Nevjenčani supružnici su se posvađali, a poslije žustre rasprave, Nenad je krvnički šutnuo u stomak nesretnu ženu u poodmakloj trudnoći.

– Posvađali su se, a on ju je udario. Šutnuo ju je u stomak, ona se srušila od bola, ali on nije stao. Nastavio je da je udara i da je šutira u stomak, krvnički. Šutirao ju je neprekidno, a najviše po mjestu gdje je nesretnoj ženi ostao ožiljak od prethodnog carskog reza. Pomahnitali Nenad nije želio da se zaustavi, a nije se obazirao na sopstveno dijete koje je ubijao – priča izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Bilo je prekasno, maleno dijete, djevojčica – preminula je

Tukao je ženu, udarao je po tijelu sve dok se nije srušila od udaraca. Međutim, stravično pretučena žena kojoj je od siline udaraca naprsla i maternica, tek sutradan, 6. maja, javila se u bolnicu kada bol više nije mogla da izdrži.

Bilo je prekasno, maleno dijete, djevojčica – preminula je, a maternica nesretne žene je naprsla. Nakon šoka koji ih je zadesio, bolničari su odmah pozvali policiju i prijavili slučaj.

Nenad B. ubrzo je uhapšen i njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je sproveden na saslušanje kod tužioca.

Nakon isteka policijskog zadržavanja nasilniku je određen pritvor do 30 dana.

Policija je nasilnika uhapsila dok je bio na slavi kod komšija, gdje je gostima pijan pričao da mu je beba umrla na porođaju.

– On je došao na slavu u komšiluk i svima ispričao da mu je dijete umrlo na porođaju. Bio je pijan i tražio je da pije još piva i vina – kazao je jedan komšija.

Nenad i Tanja odnedavno su počeli da žive zajedno. Prijava za nasilje u porodici nije bilo do sada, a monstrum koji je ubio svoju nerođenu bebu nije imao oružje.

Bio sam pijan, ne sjećam se

Nenad B. i dalje tvrdi da se ne sjeća da je brutalno pretukao suprugu i ubio svoju bebu.

– On tvrdi da je bio pijan i da se ne sjeća ničega. Konstantno negira da je tako nešto mogao da uradi – priča izvor blizak istrazi.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.