BANJA LUKA

Hase Delić iz Velike Kladuše uhapšen, osumnjičen za krađu 110.000 KM

O. Ma.

12.6.2018

Hase Delić (40) iz Velike Kladuše uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u krađi torbice sa 110.000 KM, koja je u bašti hotela "Bosna" u Banjoj Luci ukradena od Salke Veljačića, vlasnika firme "Elvis" d. o. o. iz Velike Kladuše.

Deliću se na teret stavlja da je bio saučesnik u teškoj krađi, odnosno da je maskiranom lopovu pružao logističku podršku.

- On je učestvovao u pripremi i praćenju žrtve. Nakon pljačke, sačekao je maskiranog izvršioca u automobilu na obližnjem parkingu, kojim su pobjegli. Za direktnim izvršiocem krađe se intenzivno traga - navode u PU Banja Luka.

Delić je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Podsjetimo, krađa se dogodila 4. juna oko 13.25 sati u bašti hotela "Bosna". Veljačić je sjeo za sto kako bi popio kafu, a torbicu s novcem stavio je na stolicu pored sebe. Lopov, koji je bio maskiran kačketom na glavi i maramom preko lica, iskoristio je trenutak njegove nepažnje zgrabio torbicu i pobjegao.

Istragom je utvrđeno da je lopov određeno vrijeme pratio Veljačića i sumnja se da je tačno znao koliko on novca ima kod sebe. Na to upućuje i činjenica da je Veljačić kobnog dana dovezao BMW na servis u Banju Luku, a potom je sjeo u taksi i dovezao se do centra grada. Prošetao je kroz Gospodsku ulicu i uputio se prema "Bosni", a kamere su snimile lopova da ga je pratio još od zgrade Općine, da bi kasnije snimile i kako ulazi u automobil u kojem ga je čekao saučesnik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.