SRBIJA Iz podnožja Avale odvezli su se na sljedeću lokaciju

Krimi-priča iz beogradskog hotela: Saznao da ga djevojka vara sa starijim muškarcem pa skovao surovi plan

Blic.rs
12.06.2018 16:28

Foto: Mjesto zločina ( Blic.rs)

Ognjen P. (33) i njegovi prijatelji Uroš P. (33) i Miloš I. (22) uhapšeni su prošle sedmice zbog otmice Kotoranina J. M. (57) ispred hotela "Hiljadu ruža".

Zločin izazvan ljubomorom mladića dogodio se 22. februara, a policija je trojku privela sutradan.

Prema nezvaničnim informacijama, strast je, prema svemu sudeći, pomutila razum Ognjenu P., koji je s djevojkom I. Đ. (28) izvjesno vrijeme bio u ljubavnoj vezi. Kada je saznao da ga je djevojka varala s vremešnim gospodinom J. M. (57), mladiću je pao mrak na oči.

On je ubrzo organizirao dvojicu svojih prijatelja i saopćio im svoje osvetničke namjere. Djevojku je, pod prijetnjom batinama, natjerao da se javi Kotoraninu J. M. i zakaže s njim sastanak na njihovom starom mjestu - u hotelu ''Hiljadu ruža'' pod Avalom.

Nesretni muškarac nije sumnjao šta mu se sprema kada se svojim automobilom zaustavio ispred hotela, među Beograđanima i posjetiocima glavnog grada, inače dobro poznatog kao utočište onih koji kriju svoje ljubavne veze.

J. M. je prišao djevojci i pozdravio se s njom, nakon čega se pred njim stvorio Ognjen P. s prijateljima. Oni su prvo pretukli J. M., a zatim ga spakovali u gepek Ognjenovog automobila.

Iz podnožja Avale odvezli su se na sljedeću lokaciju - u naselje Braća Jerković. Tamo su mladići nastavili tući i maltretirati starijeg čovjeka.

U za sada nepoznatom spletu okolnosti, J. M. se uspio otrgnuti od otmičara, nakon čega je sjurio niz ulicu dozivajući pomoć.

Napokon, u naselju je sreo nepoznatog čovjeka koji je pozvao policiju i prijavio krivično djelo. Trojica otmičara sutradan su identificirana i privedena, nakon čega im je određeno zadržavanje uz krivičnu prijavu za otmicu.

Ognjen P., Uroš P. i Miloš I. saslušani su i u Drugom osnovnom tužilaštvu, koje je otvorilo istragu i predložilo jednomjesečni pritvor.

NA VRH