CRNA HRONIKA

Dvojica pedofila iz Hrvatske godinama zlostavljala kćerku svog prijatelja, sud ih pustio na slobodu

Ilustracija

Index.hr

12.6.2018

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka koje sumnjiči za pedofiliju.

DORH navodi da postoji osnovana sumnja da su dvojica hrvatskih državljana u Velikoj Gorici godinama spolno zlostavljala prijateljevu kćerku, rođenu 2004. godine.

Jednog sumnjiči da je od ljeta 2011. do 2014. godine, kad je dolazio u posjetu prijatelju, seksualno iskorištavao njegovu kćerku, koja je tad imala između sedam i deset godina.

Drugog sumnjiči da je to, također, radio u više navrata, kad mu je djevojčica sa svojom porodicom dolazila u posjetu. On je sa zlostavljanjem počeo 2008. godine, kad je djevojčica imala samo četiri godine, a sve je trajalo do 2014. godine.

Sutkinja ih pustila na slobodu

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila, nego je osumnjičenima odredila mjere opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od 500 metara i zabrane uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači tako da se osumnjičenima odredi istraži zatvor, saopćili su iz DORH-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.