CRNA HRONIKA

MUP ZDK: Pronađeni indijska konoplja, oružje, municija, ručna bomba...

Piše: D. PAŠALIĆ

12.6.2018

U okviru aktivnosti MUP-a ZDK na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, službenici Odsjeka kriminalističke policije u proteklom periodu izvršili su šest pretresa stanova i kuća, a pronašli su i oduzeli drogu, pištolje, ručne bombe...

Naime, u zeničkom naselju Crkvice službenici Odsjeka kriminalističke policije izvršili su pretres stana koji koristi D. Z. (23) iz Zenice, kod kojeg su pronađeni ručna bomba, pištolj i 19 zasada biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju. Zeničanin Z. D. je uhapšen i kriminalistički obrađen.

U ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića službenici Odsjeka kriminalističke policije su izvršili legitimiranje i pregled E.D. (23) iz Zenice, kod kojeg su pronašli 20 upakovanih sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Osim toga, u ulici Sejmenska policija je zapazila muškarca inicijala S. Č. (24) iz Zenice, koji se prilaskom policijskih službenika dao u bijeg, nakon čega je sustignut u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića. Tom prilikom kod njega je pronađeno 13 upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

U ulici Werostin put policijski službenici su postupajući po prikupljenim saznanjima izvršili pretres kuće koju koristi A. G. (28) iz Zenice, a u unutrašnjosti kuće i pratećih objekata pronašli su određenu količinu biljne materije, ručnu bombu, pištolj s pripadajućim magacinom za municiju i jedan pištoljski metak.

Osim ovog, izvršen je pretres kuće u ulici Štrosmajerova, koju koristi E.T. (29) iz Zenice, kojom prilikom su pronašli devet upakovanih sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pretresom stana u ulici Armije RBiH, koji koristi K. Č. (43), policijski službenici pronašli su šest sadržaja praškaste materije, jedan upakovan sadržaj biljne materije i digitalnu vagu za precizna mjerenja.

- U svim opisanim slučajevima sporna materija, oružje i predmeti su oduzeti i predmet su potrebnih vještačenja, dok su navedene osobe lišene slobode i nad njima je zavedena kriminalistička obrada - zaključila je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.