PREBAČEN U MOSTAR

Dalmatinca na koridi napao vlastiti bik, probio mu pluća, noge i bubreg

Index.hr
13.06.2018 12:16

Muškarca iz Prugova, mjesta blizu Klisa u splitskom zaleđu, na koridi u BiH napao je vlastiti bik, piše Dalmacija danas.

Svjedok kaže da se radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio.

Vlasnik ga je odveo u BiH, ali iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probio noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prebačen u mostarsku bolnicu, gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Njegova porodica je u šoku. Nepredviđena događanja na koridama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na koridi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo povrijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Koride su zabava u pasivnim dijelovima Dalmacije, BiH i Srbije. Radi se o tome da se bikove natjeraju na borbu na različite načine, a na što s vremena na vrijeme upozoravaju društva za zaštitu životinja.

Što je najgore, radi se o mjestima koja su potpuno neopremljena, a zaštita od teških bikova najčešće su obične palete ili grede koje navijače dijele od bikova koji se bore. Stoga je zapravo nevjerovatno da ovakvi slučajevi nisu puno češći.

Tagovi

Mostar Korida Bik
NA VRH