BOSANSKA DUBICA

Prvi komšija iz puške izrešetao Milu Tubića

Kuća ubijenog Tubića u Dizdarlijama

Piše: M.ZGONJANIN

13.6.2018

Milu Tubića (66), mještanina Dizdarlija kod Bosanske Dubice, ubio je njegov prvi komšija Branislav Plavšić (28), saopćeno je na pres-konferenciji Policijske uprave Prijedor.

Četiri hica

Pronađena je i automatska puška kojom je Plavšić s tri hica iz neposredne blizine ubio Tubića. Potom je pobjegao i pušku ponio sa sobom i ostavio je u kući, a policiji je, kako nezvanično saznajemo, predao njegov otac nakon što je uhapšen osumnjičeni za ubistvo. Kao motiv svirepog zločina, koji je Plavšić priznao tokom kriminalističke obrade, spominju su odranije narušeni komšijski odnosi.

Ostalo je nepoznato je li ubistvu prethodio bilo kakav verbalni sukob. No, Plavšić, čija se kuća nalazi na brdu, odmah iznad Tubićeve, strčao je tog subotnjeg jutra niz voćnjak i kod ograde na pedesetak metara od porodične kuće Tubića pucao u svog komšiju.

Ispalio je četiri hica, od kojih su tri pogodila Tubića u grudni koš, dok je četvrti metak promašio. Toliko je puščanih čahura i pronađeno pored Tubićevog tijela u subotu oko 14 sati, kada ga je u lokvi krvi pronašla supruga Rada.

Predat tužiocu

Branislav Plavšić jučer je predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru, gdje je i saslušan. Automatska puška proslijeđena je na vještačenje u Kriminalističko-tehnički centar u Banjoj Luci.

Mile Tubić bit će sahranjen danas na mjesnom groblju u Dizdarlijama. Iza sebe je ostavio suprugu, dva sina, njihove porodice, brata i sestru.  

Liječio se na psihijatriji

U selu pričaju da je Tubić bio dobar čovjek. Miran i tih borio se sa sirotinjom i čekao rješenje za penziju. Neki od mještana Dizdarlija koji ne žele da im se ime spominje u javnosti za Plavšića, koji u Dizdarlijama živi s majkom, ocem i bratom, ipak kažu da se liječio na prijedorskoj psihijatriji.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.