STRAVIČNO

Krvnički ubadao majku pred komšilukom: Kasapio je nožem, htio baciti s terase, nepokretni starac sve gledao

Blic.rs

Dan pošto je sahranio oca, Marko S. (22) iz Užica, oko 18 sati jučer, krvnički je nasrnuo na svoju majku Mirjanu S. (59) i nožem joj zadao oko 30 uboda po cijelom telu. Dok je krvnički ubadao pokušavao je i da je baci sa terase.

Teška borba ljekara užičke bolnice za život ove žene je uspjela i ona se, u stabilnom stanju, nalazi na odjeljenju intenzivne hirurške nege.

Umalo kobnom događaju u kući u Ulici Milovana Glišića prethodila je svađa sina i majke koji su u ponedeljak sahranili iznenada premiluog oca, odnosno muža. Jedini svjedok ovog užasnog događaja bio je teško bolesni i jedva pokretni mladićev djed, a majčin svekar, koji je bespomoćno gledao kako unuk pokušava da mu ubije snahu!

- Nerijetko su se iz njihove kuće čuli vika i svađa kojoj je kumovao Marko, koji je psihički bolestan. On se naročito prethodnih dana ponašao čudno - pričaju mještani ovog dijela Užica.

Kako prepričavaju svjedoci horora koji se odigrao kažu da je Mirjana oko 17.30 izletejla na terasu koja se nalazi na drugom spratu zgrade i počela da zapomaže.

- Čuo sam jeku, ali mi je zapomaganje ličilo na to kao da nekoga trese struja. Izašao sam napolje, pogledao u tom smijeru, i vidio Mirjanu stomakom pribijenu uz ogradu terase i iza nje Marka. U prvi mah nisam opazio da drži nož i da je bode, sve dok ona nije pala na terasu, a on stao iza nje i nastavio bukvalno da je kolje po leđima - priča jedan od očevidaca nemilih scena.

Prema svjedočenju drugog komšije, kad je Mirjana istrčala na terasu, Marko joj je zadao nekoliko udaraca nožem, a onda je uhvatio pokušavajući da je baci preko ograde.

Kada to nije uspio opet je potegao nož i nastavio da je ubada.

Neko od svjedoka je pozvao policiju koja je odmah došla u Ulicu Milovana Glišića. U međuvremenu Marko je ostavio na terasi majku, prošao pored djeda koji je sve bespomoćno gledao iz stolice, zaključao stan i izašao napolje.

- Sav krvav, ali potpuno miran, pošao je niz stepenište na ulicu. Presjekla sam se misleći da će napasti još nekoga, ali je u tom trenutku stigla patrola. Poslušao je naredbu "lezi dole" i mirno prihvatio hapšenje - kaže jedna od prvih komšinica ove porodice.

Ljekari brojali rane

Mirjana je jedva disala kada su je ubacili u vozilo hitne pomoći i prve procjene su bile da su još šanse da preživi veoma male. Broj njenih povreda za sada se vodi sa "oko 30" jer ljekari nisu uspjeli da prebroje ubodne rane i posjekotine.

Poznanici kažu da se Marko ranije liječio u psihijatrijskoj ustanovi, neobično ponašao i često polu-go prolazio naseljem.

- Prije neku noć do u sitne sate je udarao po banderi pokušavajući da izbriše svoje ime koje je tu davno napisao autolakom - kažu žitelji ovog dijela Užica.

U ponedeljak, priča komšiluk, Marko se potuno normalno ponašao na sahrani svog oca, taksiste, kojeg je smrt zadesila na prečac u rodnom selu Rogačica. Stajao je uz majku i sve vrijeme je tješio.

Marku S. je određeno policijsko zadržavanje uz krivičnu prijavu ubistvo u pokušaju.

NA VRH

Podijeli članak na