KRVAVI VIKEND Kako je pripadnik MUP-a spriječio masakr u Nišu

Izbacili ga iz kluba, vratio se s kalašnjikovim, izrešetao osiguranje, pa pucao na policajce

Kurir
17.06.2018 21:27

Foto: Kurir

Policajac Miloš Milošević operiran je i uspješno se oporavlja poslije pucnjave u Nišu, kada je spriječio masakr ispred lokalnog kafića ''Manila''! Tri osobe teže su ranjene, dok su još tri zadobile lakše povrede od rikošeta, kada je osumnjičeni I. P. kalašnjiovim zapucao po osiguranju ovog kluba.

Stravičnom događaju prethodio je sukob u kafiću između osumnjičenog I. P. i dvojice mladića koji su bili s njim u društvu s radnicima osiguranja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

- Ivan P. se poslije toga ubrzo vratio s automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca prema radniku osiguranja (30) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika osiguranja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno s njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša - kaže portparol niške policije Nataša Zorić Živanović.

Policajci, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenirali.

Međutim, dolaskom na lice mjesta osumnjičeni Ivan. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policajca Miloševića (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povrijeđana još dvojica policajaca.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predjelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posljedice.

Koliko je čitava scena bila filmska, govori i činjenica da je Ivan P. stigao na trg i odmah počeo da puca prema kafiću, a u pravcu okupljenih ispred lokala. U gluho doba noći, pucnji su probudili na stotine građana koji žive u blizini.

- Osumnjičeni je pucao i na policajce i tada je ranio policijskog službenika M. M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio je na njega. Prilikom intervencije, lakše su povrijeđena još dvojica policajaca. U takvim nezabilježenim okolnostima policajci su odgovorili na napad i ranili Ivana P. u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posljedice - pojašnjava Zorić Živanović.

Kako ''Kurir'' saznaje, dvojica muškaraca koja su bila u društvu Ivana P. pobjegla su nakon pucnjave i za njima se intenzivno traga.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivična djela teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom sudu.

Ranjen u grudi

Policajac je ranjen u noge, zbog čega je operiran u Kliničkom centru i sada je stabilan. Na ortopedskoj klinici se nalazi i radnik osiguranja i Ivan P., koji je pucao. Oni su na odjeljenju intenzivne njege, koje osiguravaju brojne policijske snage.

Tagovi

Niš Pucnjava
NA VRH