ISTRAGA

Ubistvo Ukrajinke u Kotoru: Otac osumnjičenog mladića planirao njegov bijeg iz Albanije

Blic.rs
18.06.2018 08:12

Foto: Za bivšim vaterpolistom policija je tragala od 13. maja

Kotoraninu Arseniju Stanoviću (22) određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrdio je "Vijestima" njegov advokat Zoran Piperović.

Stanović je priveden u Više državno tužilaštvo nakon što je uhapšen tokom noći u Tirani. Piperović je kazao da se Stanović na saslušanju branio šutnjom. On je uhapšen na osnovu saznanja crnogorske policije koja ga je prije nekoliko dana locirala u glavnom gradu Albanije.

- Predmet je kod tužioca, ima i 15 dana, MUP je podnio krivičnu prijavu nadležnom tužiocu i tu prestaje svaka njegova ingerentnost. Evo, da vidimo šta mu se stavlja na teret, pogledat ćemo šta će sve dalje da bude, sačekajte da odemo kod tužioca - kazao je ranije Piperović, pišu "Vijesti".

Sa Stanovićem je u automobilu kosovskih registarskih oznaka bio njegov otac Zoran. Navodno, suspendirani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat planirao je da omogući svom sinu bijeg iz Albanije, ali on nije uhapšen.

- Očigledno nije uhapšen jer me on zvao prije dva sata. Rekao mi je da nije u policiji, da je negdje na ulici - rekao je ranije Piperović.

Stariji Stanović nije uhapšen jer po crnogorskom Zakoniku o krivičnom postupku krvni srodnik, odnosno roditelj, u ovim situacijama, kada pokušava da pomogne djetetu nakon počinjenog krivičnog djela, nije krivično odgovoran.

- Osumnjičenog A. S. su službenici albanske policije lišili slobode rano jutros u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se A. S. skrivao u toj državi. A. S. je predat službenicima Uprave policije MUP-a Crne Gore. On će biti zadržan u policijskim prostorijama do privoda u zakonskom roku nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici – saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Za bivšim vaterpolistom policija je tragala od 13. maja, kada je beživotno tijelo Lašmanove pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota. Tada je policija došla do operativnih saznanja da je ubio svoju bivšu djevojku. Lašmanova je bila izvršna direktorica milionski vrijednih kompanija.

NA VRH